» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Zillertal


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A zöld legelők közepette, az Alpok hófödte csúcsaival a háttérben a Königsleiten környékén élők olyan túraösvényt alakítottak ki, amelyen a turisták elsajátíthatják a jódlizás tudományát.


Königsleiten Salzburg tartomány és Tirol határán fekszik, 1600 m magasságban. Az egykori Alm település ma üdülőfalu szállodákkal, bérelhető apartmanokkal és hüttékkel. A falu a nagyon meredek, 12 km hosszú, régi Gerlos-úton érhető el Waldból.

Zillertal Arena, Jodelwanderweg in Königsleiten

(c) Österreich Werbung/Marcela Halbwax

A jódliúton, a 2000 méter körül járó magasságokban két hatalmas alpesi kürtöt, továbbá jellegzetes tehénkolompot és más kellékeket helyeztek el. A jódlizó szövegnek rendszerint nincs konkrét jelentése (hopsz-ho-da re-i-ri vagy ho-da ria-drai dul-i-jo, esetleg hul-jo diri diri stb.), ám az éles és mély hangok között váltakozó, egyeseket Tarzan harci kiáltására emlékeztető stílust csak hiteles mesterektől lehet jól elsajátítani.

A jódliút ingyenesen látogatható. A túraút a településről induló Dorfbahn hegyi felvonóval közelíthető meg. A 2200 m magasságban fekvő hegyállomásról a völgybe haladó út mentén 5 állomásnál ismerkedhetnek meg a kirándulók a jódlizás tudományával. Az út egyébként babakocsival is járható.

Egyébként a jódliút mellett a faluban több túraút is található. Például a Bolygók útja, amely Európa legmagasabban fekvő csillagvizsgálója mellől indul.

A túra állomásain elhelyezett 9 gránit oszlop a Naprendszert szimbolizálják. Minden megtett 1 méter pedig 1 millió kilométernek felel meg. A panoráma kilátóból a Hohe Tauern számtalan 3000-es csúcsát láthatjuk. Az út 2-3 óra alatt járható be. Prospektust a csillagvizsgálóban ingyenesen kaphatunk.Tartomány:Tirol
Cím:Königsleiten
GPS: 47° 15′ 28.51272″, 12° 6′ 23.58144″
Honlap: https://www.zillertalarena.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward