» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Schöcklseilbahn kabinos felvonóval a Schöckl csúcsára (1435 m) juthatunk fel, ahonnan a gyerekek bobbal száguldozhatnak le a 800 méterrel lejjebb fekvő völgybe.

St. Radegund

St. Radegund hangulatos alpesi falu, a graziak kedvenc kirándulóhelye. Klimatikus gyógyüdülőhely, patináns szállodái és fogadói vannak. A Gasthof Budapest egy magyar gróf vadászkastélya volt az 1900-as években.

St Radegundnak már a múltban is nagyon szoros kapcsolatai voltak Magyarországhoz. A St. Radegundot nem ismerő látogató nagyon meglepődik, amikor a Schöckl lábánál 900 m magasban az erdei sétaúton, az úgynevezett Ungarische Runde-n, a Patrona Hungariae kegyhelyével, a Szily-sziklával, az Ungarische Höhe-vel találkozik.

Valamikor több volt itt a magyar szó, mint a német, mert a Magyarországról jött Dr. Gustav Novy és főként utódja és egyben veje Ruprich Gusztáv (Somorja) olyan szakmai hírnevet és olyan környezetet teremtettek, amelyben a nagy nemzetközi pacientúra között különösen sok volt a magyar vendég. Esterházy-ak, a Szapáry, Károlyi, Széchenyi, Nákó, Gyertyánffy családok tagjai, művészek, jogászok, sőt, a kis Bartókot is idehozta gyógyulni édesapja, itt született édesanyjának írt első levele.

Schöckl kirándulóhegy

A Schöcklseilbahn St. Radegundból indul. Autóval a Schöckl Höhenstraße 10 km hosszú vámutat is válaszhatjuk.

A hegyen egy bobpálya, a Sommerrodelbahn Hexenexpress, discgolf pálya és játszótér található.

A hegyi vendégfogadókban megkóstolhatjuk a stájer ételeket.

A hegyi kirándulóutak babakocsival is járhatók. A biciklisek mountenbike pályán próbálhatják ki ügyességüket.

Tartomány:Steiermark
Település:St. Radegund
Cím:8061 St. Radegund, Schöcklstaße 23
GPS: 47° 11′ 9.31459″, 15° 29′ 8.98912″
Honlap: http://www.schoeckel.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó