» Olaszország

» Olaszország » Emilia-Romagna


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Cervia elsősorban só lepárlójáról híres, mely évezredek óta látja el az országot, sőt, még a Vatikán is innen szerzi be a finom tengeri sót, amit ezért a pápa sójának is szoktak nevezni.A városkában igazi érdekességként még egy sómúzeumot is megtekinthetünk.

A Torre sóraktárban található múzeumban megismerhetjük Cervia évezredes történetének egy darabkáját, hiszen a város élete az ókor óta összefonódik a sóval. A múzeumot a sómunkások kulturális szervezete (Civiltá Salinara) alapította 2004-ben, hogy megőrizze a só kinyerésével és finomításával kapcsolatos eszközöket, képeket, videókat és egyéb dokumentumokat és ezeket a nagyközönség elé tárja.

A múzeum hét nagy teremben fogadja látogatóit, amelyeken végigsétálva bepillantást nyerhetünk a sógyártás múltjába (melyet 1959-től végeznek ipari formában, előtte serpenyő szerű eszközökben finomították a sót), jelenlegi folyamataiba és a munkások életébe, akiket régi, hagyományos öltözetükben is megcsodálhatunk a fényképeken.

A múzeum igazi különlegessége egy életnagyságú, valódi burchiella, amely egy tipikus, vasból készült sószállító csónak. A város fontos eseményeként és ünnepeként minden szeptemberben vízre száll a hajó, és végigevez a régi szállító útvonalon, miközben a parton a lelkes tömeg követi útját.

A múzeum nyáron esténként van nyitva fél kilenctől, illetve külön kérésre csütörtökön délelőtt. Látogatása ingyenes mindenkinek.


Tartomány:Emilia-Romagna
Település:Milano Marittima
Cím:Cervia
GPS: 44° 15′ 12.71668″, 12° 20′ 28.8929″
Honlap: http://www.salinadicervia.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward