» Olaszország

» Olaszország » Emilia-Romagna » Adriai tengerpart


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Cervia kellemes, homokos strandja mellett gazdag kulturális és történelmi örökséggel is rendelkezik.


Az Adria partján fekvő Cervia barátságos olasz városka, kedvelt célpontja az Olaszországba utazóknak.

SÓLEPÁRLÓ

Cervia elsősorban só lepárlójáról híres, mely évezredek óta látja el az országot, sőt, még a Vatikán is innen szerzi be a finom tengeri sót, amit ezért a pápa sójának is szoktak nevezni. A városkában igazi érdekességként még egy sómúzeumot is megtekinthetünk.

A Torre sóraktárban található múzeumban megismerhetjük Cervia évezredes történetének egy darabkáját, hiszen a város élete az ókor óta összefonódik a sóval. A múzeumot a sómunkások kulturális szervezete (Civiltá Salinara) alapította 2004-ben, hogy megőrizze a só kinyerésével és finomításával kapcsolatos eszközöket, képeket, videókat és egyéb dokumentumokat és ezeket a nagyközönség elé tárja.

A múzeum hét nagy teremben fogadja látogatóit, amelyeken végigsétálva bepillantást nyerhetünk a sógyártás múltjába (melyet 1959-től végeznek ipari formában, előtte serpenyő szerű eszközökben finomították a sót), jelenlegi folyamataiba és a munkások életébe, akiket régi, hagyományos öltözetükben is megcsodálhatunk a fényképeken.

A múzeum igazi különlegessége egy életnagyságú, valódi burchiella, amely egy tipikus, vasból készült sószállító csónak. A város fontos eseményeként és ünnepeként minden szeptemberben vízre száll a hajó, és végigevez a régi szállító útvonalon, miközben a parton a lelkes tömeg követi útját.

A múzeum nyáron esténként van nyitva fél kilenctől, illetve külön kérésre csütörtökön délelőtt. Látogatása ingyenes mindenkinek.

KALANDPARK

CerviAvventura (via Forlanini 48015 Cervia, www.atlantideavventura.it)

Tartomány:Emilia-Romagna
Település:Milano Marittima
Cím:Milano Marittima (Cervia)
GPS: 44° 16′ 48.18788″, 12° 21′ 12.99956″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward