» Franciaország

» Franciaország » Auvergne-Rhône-Alpes » Francia Alpok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A 1650 méter tengerszint feletti magasságban található síparadicsomban van Európa legnagyobb síelhető gleccsere. A síterep Franciaország második legrégebbi ilyen típusú üdülőhelye Chamonix után.


Écrins Nemzeti Park szélén, Briancon és Grenoble között, helyezkedik el. Az első síliftet az 1930-as évek elején építették, 1946-ra pedig létrejött Les 2 Alpes. Különlegessége az egész településen keresztülhúzódó üzletsor.

A Jandri Express nevű kabinos felvonó (6 m/sec sebesség) középső átszállással együtt 25 perc alatt teszi meg a 7 km távolságot és 1500 m szintkülönbséget. Innen, 3200 m magasságból indul Franciaország legmagasabban lévő gleccservasútja, az 1989-ben átadott Dome Express, amelynek végállomásánál egy jégbarlang található. 

A hely igazi különlegessége a La Meije gleccser. La Grave-ből a kabinos lift 3211 m-re a Ruillans-hágóig visz fel, majd innen egy húzos felvonóval érhető el a 3560 m magas Dome de la Lauze.

A pályák egészen 3600 méter magasságig nyúlnak, így a terep egyike Európa legmagasabb sírendszereinek. 2 hegyivasút, 6 db kabinos felvonó, 21 ülőfelvonó, 24 húzófelvonó és 2 vonalon járó síbusz szolgálja a síelők kényelmét A felvonók összkapacitása 66 000 fő/óra, amely a legnépszerűbb időszakokban a Jandi-Expressnél néha kevésnek bizonyul. Egyedülálló tulajdonsága a rendszernek, hogy 3400 méter fölött egy ratrak húzza át a vállalkozó kedvűeket a 3566 méter magas Dome de la Lauze-hágón át La Grave pályarendszerére, amely híres a pályán kívüli síelési lehetőségekről.

A snowboardosokat Les 2 Alpes síterepen 4 különböző nehézségű snowpark várja, melyek közül egyik kifejezetten kezdő riderek számára lett kialakítva. A sífutók pedig 21 km-nyi sífutópályán hódolhatnak szenvedélyüknek.

A gleccsernek köszönhetően nyáron is lehet síelni, 2800-3600 méter között. Les 2 Alpes az egyik olyan kevés síterepe a mai Európának, ahol nyáron is lehet gleccsersízni. Az újkori idők Tour de France-jának egyik igen népszerű szakasza a Les Deux Alpesre vezető útvonal, északi irányból, amely kb. 9 km hosszú, átlagosan 8% az emelkedése, a legmeredekebb rész 12,5% körül van.Tartomány:Auvergne-Rhône-Alpes
Cím:Les 2 Alpes
GPS: 44° 58′ 47.67528″, 4° 58′ 10.25832″
Honlap: https://summer.les2alpes.com/en

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward