» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Császári Ausztria élményvilág célpontjai élménydús bepillantást engednek a Habsburg Monarchia történelmébe, kultúrájába és életmódjába.


A Habsburg Monarchia történelmi, kulturális és hétköznapi élete, vagyis a császári Ausztria a legvonzóbb napjainkban is a turisták számára. A Monarchia berendezkedését reprezentáló intézmények összefogásaként alakult meg 2009-ben az Imperial Austria márkanév, amely a császári élményeket, látványosságokat egyszerűen és kedvező áron ajánlja csoportoknak és egyéni utazók számára egyaránt.

A Császári Ausztria márka turisztikai célpontjai (Festschloß Hof a császári család ünnepi kastélya vidéken, a bécsi Hofburg a császári család téli rezidenciája, Hofmobiliendepot a császári bútorok gyűjteménye, Schloß Schönbrunn a császári család nyári rezidenciája, Tiergarten Schönbrunn a császári család állatkertje) élménydús bepillantást engednek a Habsburg Monarchia történelmébe, kultúrájába és életmódjába.

HOFBURG

A Bécs szívében található Hofburg több mint 600 éven át volt nemcsak a Habsburg Birodalom politikai központja, hanem a császári család rezidenciája is. A Hofburg egyedülálló bepillantási lehetőséget kínál a világ egyik leghíresebb uralkodócsaládjának életbe. 

A Sisi Múzeumban az érzelmek állnak a rendezési elv hátterében. Versek és személyes tárgyak gyűjteménye dokumentálja az extravagáns és melankolikus császárné életét és a halála után született mítoszt.

A Császári lakosztályokban a kötelességteljesítés és a hagyományok által átszőtt mindennapok ismerhetők meg. Ferenc József császár és Erzsébet császárné mind a 19 lakó- és dolgozószobáját eredeti fényképek alapján restaurálták, a szobák így hamisítatlan képet adnak az uralkodópár életkörülményeiről. Külön kiállítást szentelnek a császári háztartásnak és étkezési kultúrának.

Az Ezüstkamra 1300 nm-en vonultat fel értékes porcelántárgyakat, drága tálalóeszközöket és gondosan megmunkált asztaldíszeket.

SCHÖNBRUNNI KASTÉLY

A pompázatos Schönbrunni kastély a császári család nyári rezidenciája volt. Mária Terézia uralkodása alatt a kastélyt rokokó stílusban átépítették, gazdagon felszerelték, majd az udvari és politikai élet középpontjává vált. Ma a Schönbrunni kastély Ausztria egyik legjelentősebb kulturális emléke, emellett az UNESCO világörökség különleges védelme alatt áll. A Schönbrunni kastély hatalmas parkjaival Versailles mellett Európa legjelentősebb barokk épületegyüttesei közé tartozik. A választott túrától függően akár 40 látványos dísztermen át is vezethet a császári család világába bepillantást nyújtó körséta. A Bergl-szobákban, amelyek csak az Imperial Austria túráinak keretén belül tekinthetők meg, különösen jól érvényre jut a kastély légkörének és az azt körülvevő kertnek a sajátos kölcsönhatása. A szoba falait Johann Wenzel Bergl által festett, művészi, egzotikus és barokk kertmotívumok díszítik. Mária Terézia szívesen tartózkodott ezekben a szobákban, különösen akkor, amikor nyári hőségben az emeleten már túl meleg volt. 

A kastélylátogatást színesítheti Residenz étterem Udvari Pékségében tartott "almásrétes-show", amelynek során a tradicionális bécsi almás rétes készítés rejtelmeibe avatják be a vendégeket.

SCHÖNBRUNNI ÁLLATKERT

A Schönbrunni kastély barokk kertjének szívében található a világ legrégebbi állatkertje, a schönbrunni állatkert. I. Ferenc császár 1752 nyarán vezette körbe első alkalommal vendégeit az újonnan épített állatparkban, amely a világ egyetlen máig fennmaradt barokk állatkertje. Az érdekes múlttal rendelkező barokk állatpark egyúttal napjaink egyik legmodernebb állatkertje, példaértékű állattartással. Már az állatkert történelme során is megfigyelhető, hogy mindig különös gonddal kezelték az állatokat. 1906-ban itt született a világon először fogságban elefántbébi. A schönbrunni állatkert emellett azon kevesek közé tartozik, amelyekre a Kína rábízott egy óriáspandapárt. A főbb látványosságok közé tartozik a nagymacskák háza, az sarkkörház, az akvárium és hüllőház, valamint az esőerdőház trópusi esővel.

FESTSCHLOß HOF

Ausztria legnagyobb vidéki kastélya a barokk korban a császári család látványos rezidenciája volt, hatalmas ünnepségek helyszíne. Az értékes kulturális örökségek megőrzését célzó, példaértékű kezdeményezésnek köszönhetően a már-már feledésbe merült létesítményt a legapróbb részletekig korhűen felújították, és 2005 májusa óta varázslatos felfedezőútra csábítja a látogatókat. A barokk életkedv és művészet túldíszítettsége, valamint a korszak meg nem szűnő vágyakozása az idill után újra feltárulkozik a látogatók előtt a kastély hangulatos, díszes épületeiben, a történelmi teraszos kertben és a nagy kiterjedésű birtokon. A kastélyban található saját használatú és társasági helyiségeket az eredeti bútorokkal és dísztárgyakkal rendezték újra be. A császári család vidéki kastélyában található például az udvari ház csaknem teljes berendezése Mária Terézia életének második szakaszából. Igazán látványos a hét teraszon elterülő, művészien kialakított díszkert, amely egykor Európa-szerte nagy hírnévnek örvendett. Új életre kelt a Meierhof is, ahol a kézműves műhelyekben barokk mintára tevékenykednek, az istállóépületekben pedig számtalan ősi osztrák állatfaj talált otthonra. A kastélyban főzőtanfolyamokat is szerveznek, ahol az érdeklődőket megtanítják lekvár, vagy halak elkészítésére, régi receptek alapján barokk ételek főzésére.

HOFMOBILIENDEPOT

A bécsi Mariahilfer Straßén található udvari bútorgyűjtemény a legmagasabb szintű császári lakáskultúrát mutatja be. A bútorok és emléktárgyak segítségével meséli el a Habsburgok személyes történeteit. A császári udvari ingatlanraktárnak nevezett múzeum bemutatja a Habsburgok lakáskultúráját és a bécsi bútorművességet a 17-20. század között, főként a biedermeier és a historizmus alkotásait.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Wien
Honlap: http://www.imperial-austria.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward