» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Bolsena-tó az egyik legnagyobb vulkanikus tava Európának, Közép-Olaszország drágakövének is nevezik.


A toszkán dombok lábainál elterülő tavat hagyományos, ősi kis falvak veszik körbe, a tó vidéke nagyon szép példája az olaszországi ökoturizmusnak.

A 370.000 évvel ezelőtt keletkezett tavat a külföldi turisták még nem fedeztek fel maguknak. Bár nincs messze Rómától, mégis kívül esik a turisták által kitaposott ösvényeken. Az idilli környezet magával ragadja azt, aki először jár erre. Ennek is köszönhető, hogy a tó partján egyre több külföldi vásárol magának ingatlant és költözik erre a békés vidékre.

A tó körül olyan festői városkák találhatók, mint Montefiscone vagy az etruszk eredetű Bolsena.

Bisentina-sziget 

A titokzatos Bisentina-sziget a nevét a közeli ókori etruszk-római Bisenzio városról kapta.

Az Isola Bisentina a Bolsena-tó két szigete közül a legnagyobb, amely Európa legnagyobb vulkanikus eredetű taván található, kerülete 43 km. A másik sziget neve Martana, és nem látogatható.

A sziget az 1500-as években a Farnese család kedvenc menedékhelye volt, majd az 1900-as években Beatrice Spada Potenziani hercegnő szerezte meg. A szigetet 2017-ben eladták egy olasz gyógyszeripari vállalkozói családnak.

A Bisentina-sziget többnyire zárva maradt a nagyközönség előtt, kivéve az 1970-es és 1990-es évek között, amikor klasszikus zenei koncerteknek is otthont adott, valamint különleges alkalmakkor, például a FAI-napokon, amikor a történelmi ingatlanok és helyszínek egy hétvégére megnyíltak a nagyközönség előtt.

A sziget 2022 júliusától kezdve októberig minden szombaton vezetett látogatásokra lesz nyitva.

A Bolsena-tó nyugati részén fekvő Bisantina történelmi és természeti látnivalókat kínál. Az etruszkok és a rómaiak nyomokat hagytak a szigeten, többek között etruszk sírokat és római kori márványoszlopokat. A 9. században a sziget menedéket nyújtott a szaracénok betörései elől.

Az évszázados olajfák és a csodálatos olasz kertek között hét kápolna található, amelyek a 15. és 16. század között épültek, és Róma hét templomát hivatottak reprezentálni; mindegyik kápolna a Bolsena-tó hét városának mindegyikére néz.

Történelme mellett Bisentina szinte érintetlen természetet kínál, számos különböző virág- és fafajjal.

Bisentinát Capodimonte-ból, a tó déli partján fekvő festői faluból hajóval lehet megközelíteni, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Bolsena-tóra.

A hajók Capodimonte-ból indulnak.Tartomány:Lazio
Cím:Bolsena
GPS: 42° 36′ 24.04084″, 11° 57′ 25.3022″
Honlap: http://www.lagodibolsena.org

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward