» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Civita di Bagnoregio elég bizonytalanul áll egy sziklán mély szakadékokkal körülvéve. A Rómától 160 kilométerre fekvő településen 5 euró belépőjegyet kérnek a látogatóktól


A gyakori sziklaomlások miatt a várost a helyiek "il paese che muore"-nak, azaz a "haldokló városnak" hívják: A legtöbb bennszülött már hosszú ideje elmenekült, és most már csak egy pár művész, bolt tulajdonos és külföldi él itt.

A Rómától 160 kilométerre fekvő településen most már 5 euró belépőjegyet kérnek a látogatóktól, hogy felújíthassák az épületeket. Ez az első település Olaszországban, ahol belépőjegyet kérnek, hogy egy kicsit csökkentsék a turisták számát, akik elözönlik a lagúnát minden nap, de végül elvetették az ötletet.

A városka vezetői arra számítanak, hogy a turista adóból hamar helyre fogják hozni várost, amelyet csak az egyetlen úton lehet megközelíteni, egy kis gyalogos hidacskán egy mély szakadék felett.

A belépődíjat csak a jövő hónaptól kezdve vezetik be. Civita di Bagnoregio-t az etruszkok alapították körülbelül 2500 évvel ezelőtt, egy tufa-hegyen, amely az évszázadok során a víztől erősen elmállott.

A város a 16. század során hanyatlani kezdett, amikor néhány ház egyszerűen lecsúszott a hegyről bele a szurdokba. Az elnéptelenedés viszont megőrizte a kisvárost, úgy, ahogy az a középkorban volt látható, és ez egy népszerű turista attrakcióvá teszi.

A város népessége körülbelül 15 fő, ez százra nő a nyár folyamán, amikor a kávézók, éttermek és boltok kinyitnak a látogatók számára.

Civita di Bagnoregio Olaszország egyik legszebb történelmi városkájának számít, most az Unesco világörökségi státuszt is szeretné elérni.Tartomány:Lazio
Cím:Civita di Bagnoregio
GPS: 42° 37′ 40.63224″, 12° 6′ 51.7356″
Honlap: https://borghipiubelliditalia.it/

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward