» Olaszország

» Olaszország » Piemonte


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Lago d'Orta a nagy észak-olasz tavak közül a legkevésbé ismert, az utazók inkább a szomszédos Lago Maggiore, és a szintén nem túl messzire eső Comói-tavakat látogatják, pedig Ortától is elakad a lélegzet.
Legfontosabb települése Orta San Giulio, jellegzetes olasz kisváros, szűk utcákkal, apró galériákkal, pici boltokkal. Galériás, freskókkal díszített, barack és capuccino színű házai, a macskaköves sikátorok mentén sorakozó kovácsoltvas kapuk eredeti hangulatot kölcsönöznek ennek a középkori kisvárosnak, mindezt még tovább fokozzák azzal, hogy a városban nincs autós forgalom, tehát szó szerint a béke és a nyugalom szigete.

Orta San Giulio tagja az Olaszország legszebb városkái szövetségnek.

A város tóra néző piazzájáról egy párperces hajókázással jutunk a tó közepére pottyantott kis szigetre. Az Orta-tóban fekvő San Giulio-sziget elragadóan romantikus. Nevét egy szentről kapta, aki a 4. sz.-ban hittérített a környéken. A szigetet majdnem teljes egészében egy középkori Bazilika és egy kolostor foglalja el, amelyek közül csak a bazilika látogatható. A szigetet kb. egy félórás sétával körbe lehet járni.

A tó egy másik városából Boletóból érhető el a Madonna del Sasso templom (638 m magasban), ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk a tóra.

Orta San Giulio felett magasodik az ún. Sacro Monte (Szent Hegy), ami több piemonti és lombardiai társával együtt 2003 óta szerepel a Világörökségi listán (Piemont és Lombardia Szent Hegyei). Az ortai, Assisi Szent Ferencnek szentelt hegyen húsz kápolna áll, mindegyikük a Szent életének egy-egy állomását mutatja be. A hegyről pazar kilátás nyílik.Tartomány:Piemonte
Cím:Orta San Giulio
GPS: 45° 47′ 48.27984″, 8° 24′ 58.38984″
Honlap: https://borghipiubelliditalia.it/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward