» Franciaország

» Franciaország » Bretagne » Bretagne


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Saint-Malo a középkorban kalózok városa volt. Franciaország egyik leglátogatottabb turistalátványossága.
A franciaországi St.-Malo városa, amely a Côte d'Émeraude (Smaragd-part) partján fekszik, és a második világháborúban súlyosan megsérült, büszke múltjára, amely "korzikai fészekként" és dacos erődítményként szolgált. A háború után a kikötőt a helyiek az eredeti tervekhez hűen újjáépítették. 

Az őrtornyokból kilátás nyílik a breton városra, a kikötőre és a partra. Ha felmegy a torony tetejére, beléphet a történelmi és helytörténeti múzeumba, ahol dokumentumok, hajómodellek, festmények és fegyverek segítségével ismerheti meg a várost.

Egy másik látnivaló, amelyet St.-Malóban megcsodálhat, az öbölben található, pontosabban a vízben: dagálykor a vízszint körülbelül 12 méterrel magasabb, mint apálykor. Így a Saint-Malo öböl az egyik legnagyobb árapály-különbséggel rendelkező tengerpart Európában. Apály idején elérheti a Grand Bé és Petit Bé szigeteket, valamint a Fort National-t.

 A Fort National erődöt XIV. Lajos építette kalózainak védelmére, Vauban tervezte. Apálykor gyalogosan is megközelíthető.Tartomány:Bretagne
Cím:St. Malo
GPS: 48° 38′ 43.63008″, -2° 0′ 55.5048″
Honlap: https://nl.saint-malo-tourisme.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward