» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Értékeld Te is:

Gastein-völgy három gyöngyszeme: Bad Gastein, Bad Hofgastein és Dorfgastein. A völgy sok-sok hegyi legelője és hegycsúcsa várja a kirándulókat és a kerékpározókat.


A fejedelmi hegyek által körülölelt Gasteini-völgy a Hohe Tauern Nemzeti Park lábánál található. A vonattal történő kényelmes és gyors megközelíthetőség, a szabad levegőn végzett sportolási lehetőségek egész sora, valamint a régióból származó ízletes bioételek varázsolják a Gasteini-völgyet a tudatos utazók kedvelt célpontjává.

Már Ferenc József császár is szívesen töltődött fel energiával a Gasteini-völgyben, később pedig számos híresség követte a példáját. A "boldog békeidőkből" származó, a város képét nagymértékben meghatározó épületek harmonikusan illeszkednek a csodás alpesi környezetbe. Napjainkban szintén sok vendég érkezik az alpesi völgy három településére, hogy kihasználja a termálvíz és a Gasteini-gyógybarlang egészségre gyakorolt jótékony hatását. A 38 fokos levegő, a 70 és 100 százalék közötti páratartalom és a levegőben található kis mennyiségű radon elősegíti a sejtek megújulását, valamint gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású.

Több mint 350 kilométernyi jelzett túraútvonal, számtalan hegyikerékpáros ösvény és lovas túraút, valamint csodálatos fekvésű golfpályák is várják az aktív kikapcsolódásra vágyókat.

A hegyekben kulináris élmények várnak az üdülővendégekre. 1200 és 1800 méter között, több mint 40 alpesi kunyhóban kínálnak saját készítésű finomságokat a kirándulóknak: például egy kiadós fatányéros uzsonnát szalonnával, sajttal, házi kenyérrel és friss tejjel zárásként pedig egy emésztést segítő cirbolyapálinkával - természetesen minden frissen kerül az asztalra! Az alpesi gazdaságok némelyikén az érdeklődők akár bepillantást is nyerhetnek a kenyérsütés és sajtkészítés rejtelmeibe.

FELVONÓ

Stubnerkogelbahn, Bad Gastein

 • Hegyállomásnál: panoráma étterem, függőhíd, kilátó, Fun-Center. (részletek)

Schlossalmbahn, Bad Hofgastein

 • Völgyállomás:Bad Hofgastein, Standseilbahn Schlossalm
 • Középállomás: Kitzstein 1.300 m, Seilbahn Kleine Scharte-kabinos felvonó
 • Hegyállomásnál: játszótér, óriás-roller pálya, állatformájú sziklák. Babakocsival járható túraút a Schlossalmseehez. (részletek)

Fulseckbahn

 • Völgyállomás: Dorfgastein
 • Középállomás: Brandlalm 1.458 m
 • Hegyállomás. Fulseck 2.033 m. Hegyállomásnál túrautak, tanösvények, Gipfelsee-mezítlábas út a tóban (részletek)

Graukogel Sessellift (libegő)

 • Völgyállomás: Bad Gastein 1.100m
 • Középállomás: Graukogelalm 1.574 m
 • Hegyállomás: Reichebenalm, 1.984 m (Graukogel 2.492 m)
 • Túrajavaslat: Graukogelen vezető Cirbolya ösvény. Egyszerű, könnyű túra, de egészen különleges. Gyerekekkel is megtehető. Ők majd élvezettel fedezik föl a természetes anyagokkal, illatos cirbolyafával kiépített állomásokat. Két hosszúpályás ülőlifttel tehetjük meg a több mint 2,4 kilométeres utat fölfelé. Először lucfenyők szegélyezik, csak feljebb jelennek meg a cirbolyafenyők. Az ágaikon lengő szakállzuzmó a jó levegő biztos jele. A túraút kb. kétezer méter magasságban vezet, nagy hurkot ír le déli irányban, és a hegyi állomáshoz, a Graukogelhütte-hez ér vissza. Gyors ütemben harminc perc alatt meg lehet tenni, természetvédelmi őr kíséretében viszont akár három-négy órába is telhet, annyi a látni- és magyaráznivaló.
 • Reedsee. Öreg fák benőtte erdős területek nyúlnak el Bad Gastein fölött a hegyekben, fölöttük markáns sziklák és a Tischlergruppe csúcsai emelkednek. Itt terül el 1831 méterrel a tsz. fölött a tükörsima tükrű Reedsee. A tó és a vizében visszatükröződő tájkép valószerűtlenül szép látvány. Gyalogtúrázóknak azt ajánljuk, szánjanak időt erre a kirándulásra és hozzanak magukkal elég útravalót. Fenn ugyanis olyan szép minden, hogy kár lenne elsietni a nézelődést. Figyelmükbe ajánljuk a Gasteiner Wanderbuch túrakalauz 15. sz. túráját is. Ez a „három tó túrája“ a Graukogel felvonójának hegyi állomásától a Palfnerscharte-n át a Reedsee-hez vezet.

TÚRA

A Hohe Tauern Nemzeti Park lábánál magasodik a fejedelmi Gasteini-hegyvonulat. A varázslatos vidéken több mint 350 kilométernyi jelzett túraútvonal és 40 alpesi gazdaság csábít túrázásra és hegymászásra 1200 és 1800 méter között. A kellő változatosságról olyan tematikus túraútvonalak gondoskodnak, mint a biotópok és energiapontok útvonala, vagy a gomba tanösvény a Fulsecken, a "Geomantie" útvonala a Gasteiner Ache mentén, vagy a mondák útja Dorfgasteinban.

Túra- és hegyikerékpározás Gasteinban

A Gasteini-völgyben minden adott egy élményteli és gondtalan kerékpáros üdüléshez: kerékpárkölcsönzők, üzletek és minden igényt kielégítő kerékpáros útvonalak. Gastein különösen a hegyikerékpárosok és túrabiciklisek számára kínál szerteágazó útvonalhálózatot, kerékpárutak, kisforgalmú mellékutak és hegyi ösvények széles választékát. A Gasteini-völgy kerékpárút kifejezetten családbarát, kényelmes választásnak számít: a kerékpáros körút Gastein legszebb helyeire és legérdekesebb látnivalóihoz kalauzolja a kirándulókat.

A gasteini túrakerékpár-útvonal ezzel szemben a völgyben kanyarog, így könnyedebb kikapcsolódást ígér. A Klammsteintól déli irányba kiinduló kerékpárút kezdetben enyhén emelkedik, majd Bad Gasteinhoz érve egy komolyabb emelkedő következik, amely leküzdése után kb. 1050 méteres magasságba jutnak fel kerekesek. A Gastein túrakerékpár-útvonal északon a Tauern-kerékpárútba torkollik és így része az Alpok-Adria kerékpárútnak (a Salzburg és Velence között, az Alpokat észak-dél irányban átszelő nemzetközi kerékpárútvonal).

FÜRDÉS

A gasteini termálfürdőkben és a Solarbadban elegendő hely várja a gyermekeket. Az Alpesi Termálfürdőben, a Sziklafürdőben és a Solarbad élményfürdőben nyugodtan lehet játszani és nevetni. Az élménycsúszdák különleges izgalmakkal csábítanak, míg a pezsgőfürdőben a felszínre igyekvő, lábakat csiklandozó buborékok csalnak mosolyt az arcokra. A babák és kisgyermekek számára elkülönített részlegen semmi sem zavarja meg a nyugalmat, így az apróságok bátran ismerkedhetnek a vízzel. Ennyi mozgás után egészen biztosan jól esik némi harapnivaló: a gasteini termálfürdőkben ízletes szendvicsek, gyermekbarát menük és regionális finomságok közül válogathatnak a vendégek.

Felsentherme Bad Gastein (részletek)

Termálfürdő, Bad Hofgastein (részletek)

Solarbad Dorfgastein. Dorfgasteinben, a hegyi felvonók völgyállomásától csupán néhány méternyire található Solarbad Dorfgastein 26-28 fokos vízzel csábít élményteli és önfeledt fürdőzésre. A Dorfgasteinban található fürdő a Gasteini-völgy legnapsütöttebb pontján fekszik. Kellemes módon izzadni - a vendégek körében nagyon kedvelt a fából készült kunyhóban kialakított finn szauna, amelyből nagyszerű kilátás nyílik a sípályákra és a dorfgasteini hegyi felvonók völgyállomására. (5632 Dorfgastein, Solarbadstraße 24.)

Gasteiner Badesee. A fürdőtó Bad Gastein és Bad Hofgastein között fekszik. Nincs is annál frissítőbb élmény, mint egy kiadós hegyi túrázás vagy kerékpáros kirándulást követően elmerülni a kristálytiszta vizű gasteini fürdőtóban. Fürdőszezon június elejétől szeptemberig. A tó közvetlenül az Achen-sétány mellett fekszik Bad Gastein és Bad Hofgastein között, a Gasteini-völgyben vezető kerékpárút mentén. (5630 Bad Hofgastein, Vorderschneeberg)

KIRÁNDULÁS

Dorfgastein központjában tanösvény játszótérrel, játszó- és tanulóállomásokkal a természetről és Gasteintal történelméről, Kneipp élményelemekkel.

Burg Klammstein (részletek)

Gasteiner Klamm: vadregényes szurdok

"Schauhöhle Entrische Kirche" és Heidnische Kirche nevű barlangok. Klammstein vára mellett: régóta ismert karsztbarlangok, nagy csarnokokkal, helyenként cseppkőképződményekkel. A protestánsok titkos találkozóhelye volt üldöztetésük során. Látogatás csak vezetéssel.

Gasteiner Ache vízesése, Bad Gastein: vízesés sorozat, a városon belüli esése 341 m. A városközpont a vízesés legszebb részén alakult ki.

Montansiedlung Altböckstein: aranybánya, múzeum, aranymosás. Böcksteintől délre a Radhausberg gyomrából ősidők óta fejtették az aranyat tartalmazó kőzetet. A bánya utoljára 1944-ben üzemelt. Böckstein régi része, Altböckstein középkori bányásztelepülés, szabadtéri múzeum. Böckstein Bad Gastein mellett található.

Gasteiner Alpenstrasse, Böcksteinből Sportgasteinbe (1.600 m) 6 km hosszú vámköteles út

KALAND

Lámatrekking, Riedl Alm (Bad Hofgastein, Breitenberg 63). A lámák kísérte trekkingtúrák nagy élményt adnak kicsinek és nagyoknak egyaránt!

Aranymosás. Az aranybányászatnak nagy hagyománya van a Gasteinertalban.

Aranymosás a Waldgasthof Angertalnál. Májustól októberig, minden vasárnap, szerdán és csütörtökön. Bad Hofgastein-Angertal

Aranymosás a Goldwaschhütténél, Angertalban. (Via Aurea, 5630 Bad Hofgastein Goldberstrasse 29.) +bányászok életét bemutató szabadtéri múzeum

Aranymosás AltböcksteinbenTartomány:Salzburg
Település:Bad Gastein
Cím:5640 Bad Gastein
GPS: 47° 6′ 51.57533″, 13° 7′ 55.23766″
Honlap: http://www.gastein.com

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

 • Egyszerű használat
 • Megmutatja, mi van a közelben
 • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward