» Svájc

» Svájc » Graubünden » Rajna


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Túra a Rajna forrásához.


A tenger feletti 2033 méteres magasságban található Oberalppass hágó a St. Moritz/Davos és Zermatt között közlekedő világhírű Glacier expressz útvonalának legmagasabban elhelyezkedő pontja.

A vasútállomásról csodálatos hegyi út vezet a 2345 méter magasságban fekvő Toma-tóhoz (Lai da Tuma). Ebből a Graubünden kantonban található hegyi tóból ered a Rajna, innen indul 1320 kilométer hosszú útjára a tenger felé. Vízgyűjtőterülete magába foglalja Svájc nagy részét, egész Liechtensteint és Ausztria nyugati területeit. A Toma-tótól Plidutschán át vezet le az út Tschamutig, ahol már be lehet szállni a Matterhorn Gotthard vasút piros kocsijaiba.

A közepes nehézségű túra időtartama közel 4 óra. Megtételére a június és október közötti időszak a legalkalmasabb.

A Rajna Nyugat-Európa legfontosabb folyóinak egyike, hossza 1233 kilométer. A folyó Graubünden svájci kantonban két forráspatakból, a Felső- és Alsó-Rajnából ered, érinti Liechtensteint és Ausztriát, a Boden-tóba ömölve éri el Németországot, majd a német-svájci, később pedig a német-francia határon folytatja útját észak felé. A Ruhr-vidéket átszelve a folyó nyugat felé veszi az irányt, majd Hollandiában ömlik az Északi-tengerbe Tartomány:Graubünden
Cím:Lai da Tuma
GPS: 46° 37′ 56.73972″, 8° 40′ 22.41822″
Honlap: https://www.glacierexpress.ch/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward