» Svájc

» Svájc » Graubünden


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Cresta-tó Svájc egyik legszebb tava.


A Cresta-tó az egyik legszebb hegyi tó Svájcban.

A graubündeni Flims melletti Cresta-tó sajnos nem tartozik a bennfentes tippek közé (már). De még mindig az erdőben rejtőzik. A víz kivételesen tiszta és nagyon romantikus öblökkel rendelkezik. A Cresta-tó Svájc egyik védett természeti emléke.

46 000 négyzetméteres, legfeljebb 14 méter mély, 320 méter hosszú - és valószínűleg Svájc egyik legszebb hegyi tava: a Cresta-tó. Aki azt hiszi, hogy a név a közeli St. Moritz melletti Cresta Runra vezethető vissza, az téved. "Cresta egyszerűen azt jelenti, hogy "domb". Ez a különleges hegyi tó nemcsak látványával, hanem nagyon jó vízminőségével is gyönyörködtet. A tónak ugyanis nincs befolyása, hanem földalatti források táplálják - a lefolyónak köszönhetően a víz körülbelül háromnaponta megújul. Ezért még ivóvíz minőségű is!

Különösen nyáron érdemes megpihenni a természetes fürdőtavon egy túra vagy kerékpártúra alkalmával. De vigyázat: mint Svájcban általában, a Cresta-tónál semmi sincs ingyen. Még a tisztaságot, az úszómester általi felügyeletet és a létesítmények, például a mólók és a napozóteraszok karbantartását sem. Ezért is kerül belépődíjba, ha valaki ezen a különösen szép tónál tölti az idejét. A szomszédos, nagyobb Cauma-tóval ellentétben a terület nincs bekerítve. A honlap szerint a belépő 7 frank felnőtteknek vendégkártya nélkül, 5 frank vendégkártyával, 3 frank gyerekeknek 16 éves korig.

A Cauma-tóhoz hasonlóan a Cresta-tó is a Rajna-szurdok feletti Flims-sziklaomlás területén található, és alpesi tó létére egész évben viszonylag meleg. Nyáron körülbelül 21 fok van, télen pedig ritkán fagy be.

A Cresta-tó természetesen mindig "nyitva van", de a felügyelt fürdőszezon csak május közepétől szeptember közepéig tart. A közvetlenül a tónál található kioszk 2021. május közepétől szeptember közepéig naponta nyitva tart, ha az időjárás engedi. A Crestasee fogadó, amely kissé a tó felett található, májustól október közepéig tart nyitva - májusban, júniusban és októberben hétfőn és kedden szabadnapot tartanak.

Hogyan juthat el a Cresta-tóhoz:

A Cresta-tó az Oberländerstrassén található, körülbelül félúton Trin és Flims között, de csak gyalogosan érhető el. Mindenféle jármű tilos - csak a fogadó mentesül ez alól. Autóval a Cresta-tótól 10 perc sétára található nagy parkolóban parkoljon.

Megközelítés: az autópályáról a Reichenau/Flims kijáratnál Flims felé. Az alagút után forduljon jobbra a Trin felé, majd ismét jobbra. A Cresta-tó már korán ki van táblázva.

Churból vagy Flimsből a postabuszra is felszállhat a "Felsbach Crestasee" megállóig, majd 10 percet sétálhat (jól ki van táblázva). Természetesen a környező falvakból is el lehet kerékpározni Crestasee-be. Még egy töltőállomás is van az e-bike-ok számára.Tartomány:Graubünden
Cím:Flims
GPS: 46° 50′ 11.88528″, 9° 17′ 4.89228″
Honlap: https://www.flims.com/aktiv-sein/baden-schweiz/crestasee

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward