» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Dachstein

National Geographic Túraút: Vad víz túraút Schladmingban


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

"Wilde Wasser"-vad vizeket bemutató, tematikus sétaút Schladmingból az Untertalon vezet át a Riesach-vízesésig. A túraút a vad vizek világán keresztül vezet. Schladmingtól a Talbachklamm szurdokon át, tundraszerű tájakon keresztül, jégkorszaki maradványokat érintve a 70 méter magas Riesach vízesésig.


1000 forrásának, 300 hegyi tavának és 100 vízesésének köszönhetően Schladming-Dachstein az Alpok egyik vizekben leggazdagabb vidéke. Ezért hívják gyakran az „ezer forrás és tó völgyének” is az üdülőrégiót. A természetes vizek legkülönbözőbb előfordulási formái, a szinte érintetlen biotopok és fellápok, a különféle szurdokok és a gyógyerővel bíró források garanciát jelentenek a különleges vízi élményekre.

A Schladming-Dachstein régiót sokan ismerik első osztályú téli üdülési ajánlatairól. A legfontosabb természetes hozzávaló ehhez a sípályákon és sífutópályákon található hó, vagyis a szilárd halmazállapotú, fagyott víz. Nyáron a Niedere Tauern és a Dachstein-hegység csodaszép vidékén meglepően sok formában találkozhatunk a vízzel.

Forrásként pezsegve, patakként csobogva, szurdokban szaladva, vad vízesésként zubogva, hegyi tóként háborítatlanul csillogva, gleccserbe merevedve: A Schladming-Dachstein régióban túrázóknak ezer arcát mutatja az éltető víz. Meggyőző példa erre a Schladmingtől a Rohrmoos-Untertalig húzódó „Vad víz“ tematikus túra, amely e hideg folyam sokoldalúságát mutatja. Elnyerte a nemzetközi „National Geographic Túraút“ díjat, és magas hegyi túraútvonalként Stájerország legmagasabb vízesésein, a Riesachfällenen is áthalad. 140 méter magasból zubog a víz a völgybe. Különösen a tavaszi olvadás után lenyűgöző a vízesések látványa.

Kényelmes, széles túrautak, enyhe magaslatok szereznek az úton örömet az egész családnak. Egész évben járható, teljesen veszélytelen és akár sportbabakocsival is teljesíthető. 14 információs táblánál tájékozódhatunk a víz jelentőségéről, a táj kialakulásáról, állat- és növényvilágáról, a havasi legelőkről, a mondákról és a történelemről. A Riesach-vízesés után az út csak a bátrabbaknak ajánlott: a vízesés feletti híd után a túrázók a "Höll" leküzdésével feljebb juthatnak, miközben pompás látványban lehet részük, vagy a Forstwegen (erdei úton) a 2.700 méter tengerszint feletti magasságban található, kristálytiszta Riesach-tóhoz érhetnek. Ki-ki kalandkedve és strapabírósága szerint választhat. Útközben számos éttermet, hüttét találunk.Tartomány:Steiermark
Település:Schladming
GPS: 47° 18′ 59.3622″, 13° 42′ 9.85968″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward