» Franciaország

» Franciaország » Corse » Világörökség


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A sziklára épült város a Világörökség része.


A legszebb fekvésű korzikai város címére minden bizonnyal Bonifacio pályázhatna a legnagyobb eséllyel: a magas, fehér mészkősziklákra épült város látványa a tenger felől megközelítve lélegzetelállító. A kikötőből meredek lépcsők vezetnek ide, de a látvány mindenképp megéri a túrát. A szűk utcák és a középkori épületek, valamint a bástyák a régi időkről és az állandó ostromokról mesélnek.

Korzika, Bonifacio, Sziklák, Tengeren, Franciaország

A középkori várfal évszázadokon át védte sikerrel a várost a betolakodók elől. Ez utóbbiak közül a leglátványosabb nyomot a spanyolok hagyták. 1420-ban Aragónia királya akarta bevenni Bonifaciót, de félve a lakosok ellenállásától, egy éjszaka alatt lépcsősort faragtatott katonáival a puha mészkősziklába. Ám ezen feljutva sem sikerült a támadás, így V. Alfonz elhagyta csúfos kudarca helyszínét, és soha többé nem tért vissza Korzikára.

Az 1553-as francia-török támadásban az erődítmény jó részét lerombolták. A Rue du Palais-du-Garde legrégebbi házainak földszintjén bejárat sincs, épp az állandó támadások miatt. A lakók létrán jutottak be az emeletre, és a létrát mindig gondosan felhúzták maguk után.

Természetesen ebben a városban sem maradhat el Napóleon emléktáblája, azon a házon függ, ahol Bonaparte 1793-ban megszállt.Tartomány:Corse
Település:Bonifacio
GPS: 41° 23′ 13.8264″, 9° 9′ 33.3684″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward