» Franciaország

» Franciaország » Nouvelle-Aquitaine » Baszkföld


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Biarritz üdülőváros Dél-Franciaországban, Baszkföldön, a Vizcayai-öböl partján. Biarritz változatos strandjai 6 km hosszan húzódnak végig a tengerparton.


Biarritz talán az egyik legszebb tengerparti üdülőhely a Baszkföld franciaországi részén. A kifinomult épületek és a vadregényes, sziklás Atlanti-óceán partja közötti kontraszt teszi Biarritzot olyan különlegessé.

Csodálatos építészetével és vad, sziklás Atlanti-óceán partvidékével az elegáns tengerparti üdülőhely már a 19. század óta vonzza a turistákat.

A 18. században felfedezték az óceán gyógyító hatását, és orvosi javaslatra, már ekkor érkeztek gyógyulást kereső zarándokok Biarritzba, az óceán partra. Mint üdülőhely 1854-ben vált ismertté, amikor Eugénia francia császárné palotát építtetett a tengerparton. Eugénia császárnő palotája ma (Hôtel du Palais) néven szálloda. Ezután Európa királyi családjai rendszeres nyaraló vendégeivé váltak a városnak. Gyakran itt töltötte a nyarat a Brit királyi család (Viktória brit királynő, VII. Eduárd brit király), XIII. Alfonz spanyol király. De megfordult itt Erzsébet magyar királyné is.

Biarritz ma az európai hullámlovasok Mekkája. Az Atlanti-óceán hullámjárását kihasználó szörfösök 1957-ben álltak először deszkára a Vizcayai-öbölben. Az évente megrendezett Biarritz Szörf Fesztivált először 1993-ban rendezték meg a Côte des Basques-on. Ez ma Európa első számú hullámlovas eseménye.

Látnivalók

A Musée de la mer és a Cité de l’Océan tengeri múzeumok. A Musée de la Mer tengeri múzeumában több mint 50 akvárium várja az érdeklődőket.

A Musée Asiatica ázsiai művészetek múzeuma, amely Európa öt legfontosabb ázsiai művészeti múzeuma közé tartozik.

A Musée du Chocolat csokoládémúzeum.

A Musée historique de Biarritz a város történelmét mutatja be.

A 73 m magas Biarritz-i világítótorony.

A le rocher de la vierge szikla. Egy Gustav Eiffel által tervezett gyaloghíd köt össze a szárazfölddel. A város nevezetessége a híres Szűz-szikla, nem messze a halászkikötőtől. A csúcsán 1864 óta áll egy fehér Szűz Mária-szobor, amely állítólag biztosítja a halászok biztonságos visszatérését. 

A halászkikötők, ahonnan régen a bálnavadászok indultak útnak, ma pedig rengeteg csinos étteremnek ad otthont, gazdag tenger gyümölcsei ételkínálattal. 

Biarritz Aquarium.

La Côte des BasquesTartomány:Nouvelle-Aquitaine
Cím:Biarritz
GPS: 43° 28′ 59.34684″, -1° 33′ 31.0536″
Honlap: http://tourisme.biarritz.fr

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward