» Franciaország

» Franciaország » Nouvelle-Aquitaine » Baszkföld


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Baszkföld franciaországi része az Atlanti-óceán partján található. Homokos partjai és hangulatos strandjait mindenki kedvelni fogja.


Biarritz

Biarritz-i utazásunk során olyan nagy elődök lábnyomaiban járhatunk, mint pl. III. Napóleon és felesége Eugénia vagy Hemingway. Ugyanakkor a kortárs művészetek is nagy helyet kapnak a városban. A Musée de la Mer tengeri múzeumában több, mint 50 akvárium várja az érdeklődőket. Akik szeretik a szerencsejátékokat, betérhetnek a helyi kaszinóba.

Biarritz 1957 óta 11 szörfiskolájával a hullámlovaglás európai központja is! A golf és a lovaglás kedvelőinek is tartogat élményeket a város. A baszk gasztronómiát kipróbálhatja akár egy Michelin csillagos étteremben vagy egy családias hangulatú fogadóban is.

Anglet, a szörfözők paradicsoma

Anglet fürdővárosában 11 strand közül választhat kedvére. A szörfözők a plage des Dunes és a plage des Cavaliers felé vegyék az irányt. A túrázást és a kerékpározást egyaránt élvezhetik a természet szerelmesei a jól kiépített speciális útvonalakon és feltölthetik tüdejüket oxigénnel a forêt du Pignada erdőben vagy az Izadia Ökológiai Parkban.

Bayonne

Néhány km-re található Bayonne, mely a Baszkföld kulturális és gazdasági fővárosa és híres az itteni csokoládéról, a sonkáról és a különböző ünnepeiről. A gótikus Sainte-Marie katedrális a 13. században épült. A baszk zene múzeuma: Musée Basque et de L’Histoire de Bayonne. Állítólag a városban találták fel a bajonett puskát.

Hendaye, a spanyol határtól két lépésre

Hendaye az utolsó francia fürdőváros a baszk partszakaszon. Megszámlálhatatlan vízi sportolásra alkalmas helyszínnel rendelkezik: szörf, búvárkodás, vitorlázás. A közelben található Château d’Abbadia várból csodálatos kilátás nyílik az óceánpartra.

Saint-Jean-de-Luz

A kellemes várost és  homokos óceánpartját a 19. században angol nyaralók fedezték fel. A város még a Napkirály házasságáról és a lagzira feltalált macaronról híres. (részletek)Tartomány:Nouvelle-Aquitaine
Cím:Biarritz
GPS: 43° 28′ 59.34684″, -1° 33′ 31.0536″
Honlap: http://www.basklink.com/fr/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward