» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Alsó-Ausztria

Naturpark Ötscher-Tomäuer - Lackenhof nyáron


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Naturpark Ötscher-Tomäuerben az Ötscher szurdokai Ausztria legszebb alpesi látnivalói közé tartoznak. Lackenhof 810 m magasságban az Ötscher lába mentén egy völgyben fekszik. Nyáron 150 km túraút várja a kirándulókat Lackenhof túraterületén.


Az 1893 méter magasan fekvő Ötscher, oly mértékben és markánsan magaslik ki az Alpok vonulatából, hogy a 9. században betelepülő szlávok, tiszteletüket kifejezve Othzanak (Apahegynek) nevezték el.

A Mostviertel régió ismertetőjegyeként számontartott, 1893 méter magas Ötscher körül terül el a különleges természeti adottságokkal rendelkező Ötscher-Tormäuer Natúrpark. Az Ötscher-patak és az Erlauf folyó az évezredek alatt mély szurdokokat vájt a sziklákba. Az Ötscher-árkok (Ötschergräben), valamint a Vordere és Hintere Tormäuer közkedvelt kirándulóhelyek, amelyek a fiatal túrázókat is lenyűgözik.

Az Annabergen keresztül a stájer Mariazellbe vezető régi zarándokúttól nyugatra található az Ötscher-Tormäuer természeti park, a gyönyörű és érintetlen természetvédelmi terület. 172 négyzetkilométeren - ez nagyjából Liechtenstein alapterületének felel meg - olyan kedvelt kirándulóhelyek találhatóak, mint az Erlaufsee (részletek), a Mira-, Treffling-, Lassing- és Schleier-vízesés. (részletek)

Titokzatos világok felfedezésére csábítanak a barlangok is: az Ötscher-cseppkőbarlang, valamint a Taubenloch és a Geldloch barlangok. A természeti park kiválóan alkalmas túrázásra, hegyi kerékpározásra, vagy vadvízi evezésre.

Az Ötschergräbenen átvezető útvonalat Ausztria legszebb túraútvonalává választották. Különösen romantikus körülmények között ismerhetjük meg a lenyűgöző természeti és hegyvidéki tájat a keskeny nyomtávú Mariazellerbahn kisvasúttal.

A natúrparkban számos túraútvonal található. A kiindulópontok St. Pöltenből könnyen elérhetők a mariazelli kisvasúttal. A családok körében különösen kedvelt például a Sulzbichltől induló túra, amely a Hochbärneck-hegyen át vezet a Treffling-vízesésig. Az alpesi réteken át vezető és csodás kilátást kínáló túra három és fél órás. Az útvonal a Vordere Tormäueren át vezet a kristálytiszta vizű Erlauf folyó mentén a Treffling-vízesésig, amely több lépcsőben zuhan a mélybe. A vízesés legmagasabb és legalacsonyabb pontja között jó 100 méternyi a szintkülönbség.

Sessellift Großer Ötscher

A túraterület az Ötscher libegővel kényelmesen elérhető, ahol az Ötscher hegyi világa tárul a kirándulók elé. A hegyállomáson a hegyi menedékházban regionális finomságok várják az éhes turistákat.

A kirándulók bőven válogathatnak a számukra tetsző programok közül: legyen szó egy rusztikus alpesi hüttében elköltött ebédről, egy kellemes sétáról valamelyik hegyi ösvényen a legelő állatok között vagy egy komolyabb hegymászásról, túráról - itt mindenki megtalálja a számítását.

Lackenhof külterületéről a kétüléses libegő néhány perc alatt a gyönyörű hegyek világába szállítja az utasait. A hegycsúcs kilátópontját, a Hüttenkogelt kb. fél órányi sétával, egy enyhén emelkedő szerpentinen lehet megközelíteni. A turisták kedvence az itt elhelyezett panorámatávcső! Ettől balra indulva mintegy 2,5 órás út vezet a Nagy Ötscher csúcsára, 1893 méter magasra! Természetesen kínálatból itt sincsen hiány: összesen 230 km útvonalból választhatnak a helyi kirándulók.

Hütte a felvonó hegyi állomásánál.

Árak 2019-ben: Hegy- vagy völgymenet: felnőtt 12,50 Euró, gyerek 9 Euró. Hegy- és völgymenet: felnőtt 17 Euró, gyerek 11,50 Euró.

Ötschergräben

Lackenhofban található a híres ötscheri szurdok. Az Ötschergräbenen átvezető útvonalat Ausztria legszebb túraútvonalává választották. (részletek)

3D-s íjászösvény

2019 tavaszán új 3D-s íjász ösvény nyílt meg Lackenhofon. Kezdők és haladók egyaránt kipróbálhatják az íjászat élményét 40 különböző 3D-s célponton. A két idilli, 2 km hosszú ösvény a kétüléses Nagy-Ötscher felvonó völgyállomásánál kezdődik, közvetlenül az „Ötscher Schirmbarnál”, és a Weitentalban vezet végig romantikus bükkerdőkön keresztül. Akinek nincs saját felszerelése, lehetősége nyílik kölcsönzésre is. Tartomány:Niederösterreich
Település:Lackenhof
Cím:3295 Lackenhof am Ötscher
GPS: 47° 51′ 31.23972″, 15° 10′ 8.27652″
Honlap: https://www.ybbstaler-alpen.at/lackenhof-gaming

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward