» Franciaország

» Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Cote d'Azur

A Côte d’Azur lenyűgöző strandjai


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Francia Riviéra a 120 km-es partszakasza és a mintegy 40 km hosszú homokos vagy finom kavicsos plázsa számtalan kincset és felfedeznivalót tartogat


Séta az ösvényeken, a félszigetek és fokok felfedezése, búvárszemüvegben és pipával való merülés, vízisportok, napfürdő - a vidék annyira változatos, hogy akár minden napra jut egy strand Menton és Théoule között.

Fürdőhelyek

A Côte d‘Azur 40 km hosszú plázsa különböző formában várja a nyaralni vágyókat: választhat a homokos vagy a gömbölyũ, finom kavicsos strandok és a kicsi vagy egészen nagy öblök között. Jó tudni, hogy a Riviéra keleti szakaszán Menton-tól Fort Carré à Antibes-ig az apró kavics az uralkodó (kivéve Cannes-nál). A homokos partok Juan-Les-Pins-tól Théoule Sur Mer-ig húzódnak. A fürdőhelyek többsége ingyenes, de létezik 150 privát strand is.

Strandok

Menton-tól indulva a part bájos, nyugodt, közel vannak a kertek és a Belle Epoque idejében épült csodás épületek.

A nyugalom és a pihenés kedvelőit várják a Riviéra eldugott strandjai Roquebrune Cap Martin-nál, melyek Cabanon du Corbusier-hez vagy Eze-hez közel találhatóak: Saint Jean Cap Ferrat, Beaulieu sur Mer, Cap d‘Ail.

Villefranche sur Mer pici strandjaira a lakosok nagyon vigyáznak. érdemes kajakkal kievezni és felfedezni a tengeri állat- és növényvilágot.

Nizza strandjai közül a legjellemzőbbek Roba Capeu-n találhatóak: Le Castel vagy a Beau Rivage. Egy kicsit messzebb van a legmodernebb: La Hi-Beach, amely rendelkezik egy kortárs stílusú családi résszel, játékos és divatos.

Villeneuve Loubet strandjai kifejezetten alkalmas a családok számára (változatos szálláshelyek és szabadidõs tevékenységek várják a család minden tagját) sok sportolási lehetõséggel.

Cap d‘Antibes strandjai gyönyörű házak mentén húzódnak. Juan-les-Pins mentén pedig a gyönyörű fenyvesek bűvölnek el, ahol igazi fürdőváros található. Itt nyáron nappal és éjjel is nagy élet van és bármikor van lehetőség egy kis shoppingolásra. Közel 50 éve rendezik meg itt a nagy európai Jazz fesztivált, amely nemzetközileg elismert.

Cannes híres magánstrandjai a Cannes-i Fesztivál legszebb estjeinek otthont adó híres hotelekkel szemben találhatók.

Les Iles de Lérins partszakasza sétára csábít (télen is). Fedezze fel Sainte Marguerite szigetén a Fort Royal erődöt és a Vasálarcos börtönét, Saint Honorat szigetén pedig a Monastère des moines Cistertiens apátságot.

Mandelieu La Napoule strandjánál találjuk a legtöbb programot és animációt: bálnákkal való úszás, az öblök felfedezése jet ski-vel.

Estérel vörös szikláinál, Théoule-sur-Mer kis öblei a bennszülöttek kedvenc helyei voltak: könnyen megközelíthetőek és vadregényesek.Tartomány:Provence-Alpes-Côte d'Azur
Település:Menton
GPS: 43° 46′ 31.2582″, 7° 30′ 10.51668″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward