» Franciaország

» Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Provence


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Marseille számos felejthetetlen élményt kínál: 26 századon átívelő történelmi hagyományokat, barátságos lakosokat, gazdag hagyományokat.


Marseille kihagyhatatlan látnivalói

1. Csodálja meg a panorámát a Notre-Dame-de-la-Garde-ból.

2. Fedezze fel a kis halászkikötőket, a calanque öblöket, If várát és a Frioul szigetcsoportot.

3. Sétáljon és nézelődjön Marseille piacain. 

4. Igyon meg egy pastis likőrt naplementekor a Vieux-Port kikötőnél. 

5. Nézzen meg egy kiállítást a Vieille-Charité-ben és sétáljon a Panier negyedben. 

6. Szurkoljon végig egy meccset a Stade-vélodrome stadionban.

7. Kocogjon vagy sétáljon végig a part menti panorámaúton

8. Kóstolja meg a gasztronómiai specialitásokat: bouillabaisse (halleves), les pieds et paquets (birkaaprólék boros szószban), les navettes.

Le Panier

A Vieux Porttól északra található Marseille legrégebbi városrészét már az ókori görögök is benépesítették. Napjainkban ez egy tipikusan mediterrán utcakép, lógó kosarakkal és pasztellzöld redőnyökkel. Az utcai művészet és a napsütötte sarki kávézók még színesebbé teszik a környéket. A városnegyedtől lefelé található a grandiózus, 19. századi Marseille-i katedrális, bizánci stílusú kupoláival.

Múzeumok

Az állandó gyűjtemények a városi múzeumokban, köztük a Musée des Beaux Arts (képzőművészet), a Musée d'Histoire de Marseille (történelem), a Musée Cantini (modern művészet) és a Centre de la Vieille Charité (afrikai, óceáni és csendes-óceáni művészet és kultúra) a hangulatos Le Panier óvilági negyedben, ingyenesek; csak az időszaki kiállításokra kell belépőt fizetni.

Az egyik legegyedibb és legmenőbb múzeum, amely nemrég nyílt meg Marseille-ben, ingyenes. Vegyen fel fürdőruhát, sznorkelt, maszkot és tubát, és nézze meg az úttörő Musée Subaquatique de Marseille víz alatti szobrait. A víz alatti művészeti múzeum könnyen megközelíthető a Plage des Catalans városi strandról – ússzon 100 méterre a homokos parttól.

Strandok

Marseille tengerpartja talán nem rendelkezik Saint-Tropez és Antibes csillogásával, de 21 strandja mégis változatosságot nyújt. A Prado strandjai a legnagyobbak, míg a Plage des Catalans a központhoz legközelebb eső, a Vieux Porttól mindössze 15 perces sétára található. A 100 méteres homokos part népszerű a helyiek körében, a röplabdázóktól a jógázó, melegítőbe öltözött nyugdíjasokig.

Château d'If

A Vieux Porttól nem messze található és városnéző hajókkal érhető el a sziklás erődítmény, amelyet Edmond Dantès, más néven Monte Cristo grófja tett híressé. Az 1531-ben elkészült főerődöt három kőtorony szegélyezi, és impozáns falai, börtöncellái és bástyái önállóan fedezhetők fel.

Calanques Nemzeti Park

A várostól délre található a mészkősziklákból álló tengerpart, amelyet az évmilliók során mély öblökbe vájtak. Ez az eldugott öblökkel és fehér sziklákkal tarkított, ritkás, ragyogóan zöld növényzettel tarkított táj kedvelt kirándulóhely Marseille-ből. A talajhiány ellenére mintegy 9000 növényfajnak ad otthont, valamint olyan ritka madaraknak, mint a bonelli sas. Népszerűek a tengerparti hajókirándulások, valamint a kajakozás és a paddleboardozás. A parkba vezető utak korlátozottak, de a belvárosi ösvények kiindulópontjairól túrázva megismerhetjük ezt a figyelemre méltó tájat.

Magányos kikötő

A Vieux Porttól délre, részben a meredek parti út mentén 30 perces sétával elérhető az eldugottabb Vallon des Auffes, egy apró, zárt halászkikötő, amelyet néhány kedves borozó és bisztró szegélyez. A környező sziklák és a kikötő bejáratán átívelő kőhíd képeslapszerű látványt nyújt, de ezt a délutáni napfénycsapdát a legjobb egy hideg itallal a kézben élvezni.

Piacok

Marseille utcáin minden reggel válogatott piacokat rendeznek be. A régi Noailles negyedben található Marché des Capucins erős észak-afrikai fűszerek illatát árulja, míg a Marché de la Plaine-on az erős piros chilipaprikától kezdve a színes pufferdzsekikig minden megtalálható.

Még több látnivaló Marseille-ben: ittTartomány:Provence-Alpes-Côte d'Azur
Település:Marseille
GPS: 43° 17′ 47.3352″, 5° 22′ 11.208″
Honlap: http://www.marseille-tourisme.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward