» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Lélegzetelállító hegységek, üde zöld alpesi rétek és varázslatos szurdokok, valamint bájos kis települések jellemzik a régiót, amely Felső-Ausztria déli részén található.


A Hinterstoder és Windischgarsten körül elterülő vidék könnyen megközelíthető, és a csodás alpesi kulisszának, a Kalkalpen Nemzeti Park közelségének, valamint a napfényes fekvésnek és a szívélyes vendéglátóknak köszönhetően feledhetetlen üdülési élményeket garantál.

Települései: Hinterstoder, Windischgarsten, Vorderstoder, Spital am Pyhrn, St. Pankraz, Rossleiten

TÚRA

A régió kilenc településéről csaknem 600 kilométernyi, különböző nehézségi fokú jelzett túraútvonal érhető el. A hangulatos alpesi kunyhókban regionális finomságok csábítanak pihenőre.

Míg az egyik túrázó a hegycsúcsokat szeretné meghódítani, addig mások az érintetlen természetben tesznek kényelmes túrákat. A Pyhrn - Priel régióban mindez egyszerre lehetséges, továbbá izgalmas tematikus túrákra is lehetőség nyílik: túrakörutak Rossleitenben a Kasza-túraútvonalon, a wurzi Természet Csodáinak Világa Spital am Pyhrn -ben és a hinterstoderi Körtúrák Világa a tájak szépségét a történelmi és geológiai vonatkozásokkal fűzi egybe. Az új 156 km-es Kalkalpok túraútvonal az Enns -és Steyr völgyét köti össze a Pyhrn -Priel üdülő régióval. Ez a változatos túraút 11 szakaszon, völgyeken és közepes magasságban fekvő menedékházak között vezet, anélkül, hogy magasabb csúcsokat kellene megmászni. Egy ilyen túra után bizony jólesik egy kiadós uzsonna valamelyik hüttében.

Míg a Höss és Wurzeralm síterepeinek fennsíkjai nagyszer kiindulópontjai egy lélegzetelállító hegyi túrának, addig a számtalan témaút a tájak szépségét a történelmi és geológiai vonatkozásokkal fűzi össze.

Természet Csodáinak Világa, Spital am Pyhrn, Wurzeralmon

A Wurzeralmon Spital am Pyhrn - ben "2 millió év 2 óra alatt" mottójára egyedülálló élményben lehet részünk. Egy vonzó és kényelmes körséta-túra során izgalmas és érdekes ismereteket szerezhetünk az Alpok keletkezéséről és történetéről napjainkig: az Alpok felgyűrődése, az ember első lépései, őskori sziklarajzok vagy vadul szétszabdalt táj - az északi Kalkalpok legmagasabban fekvésű mocsarának meglátogatása - mindez nagyszer élményt nyújt.

Körtúrák Világa, Hinterstoder

Hinterstoderben 13 új turistaúttal bővült a kínálat: a szó legszorosabb értelmében egy kerek egészet alkotó a hinterstoderi Rund Wander Welt/Körtúrák Világa. A régió tájainak érdekes távlatai nyílnak meg, akár a falu sétányán, akár a Höss alpesi körtúra útvonalán haladunk. A gazdag kínálatot látványos kilátóhelyek és optimális eligazító táblák rendszere egészíti ki. Az Alpineum (részletek) elött lévő információs központ és az egész völgyben elosztott információs pontok részletesen tájékoztatnak a túrák kiindulási pontjairól, a túrák hosszáról, a szintkülönbségekről, a menetidőről, a pihenő helyekről és az útvonal járhatóságáról (babakocsi).

Kirándulási ötletek Hinterstoderben: itt

Kasza-túraút, Rossleiten

Rossleiten 6 új tematikus túraúttal büszkélkedhet, melyek a kaszák történetét, a parasztudvarok és gazdaságok kialakulását és fejlődését mutatják be. 25 km hosszan 120 információs táblát helyeztek el, melyek más -más színű kaszákkal különböztethetőek meg. Mindezt az Pyhrn - Priel a túrázók paradicsoma útvonalak mentén panorámaképek, a lélegzetelállító hegyek a háttérben, valamint számos természeti csoda, mint a Piessling eredője, vagy a Gleinkersee teszik teljessé.

Kalkalpok-túraút

A Kalkalpok - túraút, mely az Ennstal - völgyi Reichramingtól az A 9 -es autópálya mentén lévő Nemzeti Park-i pihenőig tart, gyöngysorként fűzi fel a történelmet, a természeti csodákat és a lenyűgöző panorámát. A Kalkalpok -turistaút 150 km hosszú, 11 napi szakaszból áll és a Kalkalpok Nemzeti Parkon, ill. a Pyhrn - Priel régión vezet át. Ennek a túrának a csúcspontjai a Gammsstein, Kleinerberg, Gowilalm bércei -nagyszerű panorámával, a Dr. Vogelgesang hasadék, a Nagy Szurdok és Stromboding vízesés. Az út során a táj gazdag állat és növényvilágát csodálhatjuk meg.

Mezítlábas-körút (részletek)

Stoderblick kilátó

Ha a Hinterstoder mögött elterülő vidéken túrázunk, egy igazán különleges objektumot is megcsodálhatunk: a Stoderblick kilátóhely piros acélkerete már messziről jól látható. Amikor a kocka belsejéből tekintünk le a környező tájra, a különleges kilátó négyzetekre osztja a vidéket és keretezi be a Totes Gebirge hegycsúcsaira, a Warscheneck hegyvonulatra és a Stodertalra nyíló panorámát.

FELVONÓK

Frauenkarbahn - Wurzelalm

  • Völgyállomás: Spital am Pyhrn
  • Hegyállomás: Wurzeralm, 1.800 m. "Wurzeralm NaturErlebnisWelt": élményút gyerekeknek interaktív állomásokkal, mezítlábas-ösvénnyel és egy természet-megfigyelő állomással. Túrautak. (részletek)

Hinterstoder felvonó - Höss

  • Völgyállomás: Hinterstoder
  • Hegyállomás: Höss. Túrautak. Kedvelt cél a két hegyi tó a Schafkogelsee és a Hutterersee.

Windischgarsten libegő - Wurbauerkogel

  • Völgyállomás: Windischgarsten
  • Hegyállomás: Wurbauerkogel, 850 m. A hegyen túrázási lehetőségek, panoráma torony (részletek), Nemzeti Park-kiállítás és egy alpesi bobpálya (Alpine Coaster ) várja a kirándulókat. (részletek)

KALAND

Hinterstoder alpesi kötélpark. A Hinterstoder alpesi kötélparkban 3 és 12 méter közötti magasságban mozoghatunk. 3 különböző szinten eltérő nehézségű akadályokat kell megoldani és egy kötélcsúszda is rendelkezésre áll.Tartomány:Oberösterreich
Település:Windischgarsten
Cím:4580 Windischgarsten
GPS: 47° 43′ 17.70924″, 14° 19′ 46.76232″
Honlap: http://www.pyhrn-priel.net

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward