» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Erzberg körüli élményrégió a minőségi extrémsportok, a kolosszális hegycsúcsok és mászóutak, valamint a családbarát programok hazája.


Erzberg az élmény-régió világszerte ismert jelképe, szó van róla, hogy az UNESCO a világörökség részévé fogja nyilvánítani. Nemcsak a világ legkeményebb motorversenye, a híres erzbergi rodeo kerül itt évről évre megrendezésre.

Az évezredes bányászati örökség jól megfér itt a gyönyörű tájjal.

Az Eisenerz Alpokban található Ausztria néhány legextrémebb mászóútja, de ugyanúgy megvannak a gigantikus csúcsokra vezető családi túraútvonalak is. Középen pedig ott fekszik a táj gyöngyszeme: a Leopoldsteinersee.

Élmény az extrém sportolóknak, a természet szerelmeseinek és az európai bányászati örökség iránt érdeklődőknek, Stájerország szívében. 30 percnyire található a leobeni exkluzív Asia Spa fürdő (részletek), a Gesäuse Nemzeti Park (részletek), a híres Admont apátság (részletek) és a Red Bull motorsport-paradicsom Spielbergben (részletek).

Az Erzberg körüli régió idilli hegyi világgal és meredek csúcsokra vezető ösvényekkel várja a látogatót. A sok markáns mészkő-csúcsot akár családbarát kiránduló utakon, akár látványos mászó-ösvényeken és mászóutakon is meghódíthatjuk. Alig harmincpercnyi autózással további markáns hegytömböket érhetünk el, mint a Reiting hegyeit vagy a Gesäuse Nemzeti Parkot. 

Lehetőség van vadvízisportokra is. A smaragdzöld folyó különböző nehézségi fokozatokat kínál az enyhétől az extrémig és optimális lehetőséget nyújt arra, hogy a vadvízi sportok minden árnyalatát kipróbálhassuk, legyünk akár kezdők, akár profik!

A régió települései: Eisenerz, Radmer, Vordernberg.

Eisenerz

Magasra törő hegyek gyűrűjében, a fejedelmi Erzberg lábánál fekszik az évszázados bányász hagyományokat tükröző hegyi város, Eisenerz. A völgykatlan, az Eisenerz Alpok és benne Erzberg hatalmas piramisa mély benyomást tesz a szemlélőre, hiszen a technika gigantikus hatását mutatja az amúgy érintetlen természeti környezetben. Eisenerz büszke múltjára, melyet többek között a magával ragadó óváros is tükröz: a belvárosban szinte lépésenként több évszázados építészeti emlékek köszöntik a látogatót. Nem véletlen, hogy a város több játékfilm díszletéül is szolgált. A kitáblázott óvárosi körutat melegen ajánljuk csakúgy, mint a 2011-ben újra megnyitott múzeumot a központban, a Bergmannsplatz-on. 

Radmer

Az Eisenbundesstraße-tól hét kilométer távolságra, a "Zöld Stájerország" tájainak egyik legszebb részén a Gesäuse Nemzeti Park és az Eisenerz Alpok között fekszik a Radmer-völgy. Itt a természet ősi formájában él: vad, erőteljes, féktelen és legyőzetlen, aztán megint szelíd és romantikus, maga a nyugalom. Radmer fölé emelkedik a lélegzetelállító Lugauer, a "stájer Matterhorn".

Radmer an der Stube (Vorderradmernek is nevezik) a völgy fő települése. Itt található egy fontos látnivaló: az 1602-ben II. Ferdinánd császár által építtetett barokk "Padovai Szent Antal" kegytemplom, amely a tartomány egyik legszebb temploma.

Négy kilométerre innen, a völgy végénél fekszik Radmer an der Hasel (Hinterradmernek is nevezik). Innen indul a legtöbb kirándulóút és hegyi túra. Kötelező látnivaló még itt a rézbánya, Ausztria legkisebb tárnavasútjával.

Vordernberg

Vordernberg a valaha jelentős iparvárosból az utóbbi időben egy egész évben vonzó turista célponttá nőtte ki magát. A két fő turisztikai látványosság, a Präbichl és a történelmi bánya-építészet mellett számos aktív program várja az egy vagy akár több napra ide érkezett látogatókat. A festői település központjában lépten-nyomon János főherceg nyomaival találkozhatunk, aki évtizedekig Vordernbergben élt.

Nyáron a Vordernberg környéke jól ismert, vonzó kirándulóhely, amely különböző nehézségű útvonalakat kínál. A Präbichl a Polsterre vivő ülőlifttel hihetetlen kilátást kínál az Eisenerz Alpokra és a Hochschwab térségére. Számos kirándulóút és hegyi túra kedvelt kiindulópontja, valamint sárkányrepülők és siklóernyősök számára alkalmas starthely.

Programok a régióban:

Erzbergi Kalandutazás (részletek)
Radmeri rézbánya (részletek)
Erzbergi Látványbánya (részletek)
Erzbergi vasút (részletek)
Präblich felvonó (részletek)
Leopoldsteinersee (részletek)
Stájerországi Vas-út élményút
Vitalbad Eisenerz élményfürdő (részletek)Tartomány:Steiermark
Település:Eisenerz
GPS: 47° 32′ 32.76384″, 14° 53′ 18.00132″
Honlap: http://www.erlebnisregion-erzberg.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward