» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Értékeld Te is:

Kaiserwinkl üdülőrégióban található Tirol legmelegebb vizű fürdőtava, a Wachlsee. A tó mellett pedig igazi vidámpark várja a gyerekeket.


Ahol Bajorország és Ausztria találkozik, Kufstein és Kitzbühel közvetlen közelében terül el Tirol legszebb szeglete, a Kaiserwinkl régió a maga négy településével: Kössen, Walchsee, Schwendt és Rettenschöss.

Walchsee az azonos nevű tó mellett fekszik.

Kössen egy tágas völgykatlanban található, amely gyakorlatilag a meredek Kaiser-hegység és a lankás Grasberg hegyek metszéspontját alkotja. A virágokkal gazdagon díszített, pompás öreg parasztházak, a homlokzati festmények és a nagy forgalomtól mentes központ Kaiserwinkl legnagyobb települését valóságos ékszerdobozzá varázsolják.

Kössenben és Walchsee-ben egész évben számtalan érdekes rendezvényre kerül sor, míg Schwendt és Rettenschöss falucskák természetet és csöndet, és ezáltal tökéletes kikapcsolódást nyújtanak a vendégeknek. Kellemes és nyugodt helyen kedvező áron megszállva élvezhetjük a zavartalan tiroli falusi életet.

Programok Kössenben

Bergbahnen Kössen (részletek)

Kalandpark: erdei kötélpálya

A kösseni erdei élményfürdő messze a régió határain túl is első számú célpontnak számít, ha nyári szórakozásról van szó.

kalandjátszótér a kösseni kemping mellett hüttével

canyoning 8 éves kortól

rafting

200 km jelölt turistaút

50 km mountainbike útvonal

20 km Kaiserwinkl kerékpár-túraútvonal

természeti tanösvény

Tirol legnagyobb összefüggő lápja a "Schwemm".

Walchsee

Tirol egyik legmelegebb vizű fürdőtava, a Walchsee nyáron 24 fokos állandó hőmérséklettel optimális körülményeket biztosít a vízi sportokhoz.

A tó körül több strand is található vízicsúszdákkal, játszóterekkel: Seepromenade, Südsee, Ostufer, Seemühle, Strandbad, Seewiese Mertin.

Vier Elemente Weg: élmény-túraút a Kalvarienbergen. 2 km hosszú és 30-40 perc alatt teljesíthető. Útközben tiroli művészek szobrai láthatók víz, tűz, föld, levegő témában.

Nagy szabadidő- és játszópark: Fun Park Walchsee.

ZahmerKaiser felvonó. A völgyállomáson vidámpark és bob. (részletek)

A régió talán legismertebb kulináris specialitása a biológiai gazdaságból származó tejből készült sajt, a Heumilchkäse.Tartomány:Tirol
Település:Kössen
GPS: 47° 40′ 9.23308″, 12° 24′ 17.46688″
Honlap: http://www.kaiserwinkl.com

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward