» Ausztria

» Ausztria » Tirol

Az ördög járt itt: Túrázás a misztikus Teufelsgasse-ban


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Ördög nyomában: Teufelsgasse kőlabirintusának felfedezése.


A legenda szerint maga az ördög vájta a Leerberg-fennsík sziklájába a sikátorok labirintusát, hogy a bűnös embereket és lelküket tévútra vezesse. Ma egy közepesen nehéz, családok számára is alkalmas túraútvonal vezet a misztikus „Ördög úton” keresztül.

Wandern in der mystischen Teufelsgasse (Kirchdorf in Tirol)

Teufelgasse (c) Österreich Werbung/Sportalpen

A bejáratnál mohával borított kövek és bizarr fák őrködnek. A sziklafalakba számos nevet és jelet véstek, amelyek közül néhány több mint 100 éves. A Teufelsgasse különösen világosban és ködben okoz libabőrös érzést. Ezen túl a keskeny sziklafalak mászásra is alkalmasak. A közeli Prostalmban érdemes megállni egy kis frissítőre.

Útleírás

A túra kiindulópontja Kirchbergből autóval Gasteigig, majd onnan a Hinterberg parkolóba vezetve érhető el. A parkolótól jobbra található egy kis kápolna. A Teufelsgasse ott van kitáblázva. Egy 40 perces emelkedő után egy mezőgazdasági úton, amely egy rövid erdei szakaszon is átvezet, az erdő szélén egy újabb útjelző tábla jelzi a Teufelsgasse-t. Ezt követjük egy kis földúton. Ez kb. 300 méter után közvetlenül a Leerberg-fennsík szélén lévő sziklás szurdokokhoz vezet, ahol piros és fehér kövek mutatják az utat.

A Teufelsgasse után észak felé induljon a megművelt Prostalm felé. Onnan nyugat felé haladva a nyílt alpesi réteken át a Marchalm mellett vissza a fennsík szélére. Most ugyanazon az ösvényen térjen vissza Hinterbergbe.Tartomány:Tirol
Cím:Kirchdorf in Tirol
GPS: 47° 33′ 29.4858″, 12° 26′ 56.085″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward