» Olaszország

» Olaszország » Umbria » Umbria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az 500 m feletti magasságban fekvő Città della Pieve erődített faluban született az egyik nagy olasz festő, Pietro Perugino (1450-1523).


Perugino híres képe, a mágusok imádkozása megcsodálható a Santa Maria dei Bianchi templomban. A Città della Pieve közelében, Panicale falu ad otthont a mester egyik remekművének, San Sebastian vértanúk c. képnek (San Sebastiano a Panicale temploma).

Perugino, eredeti nevén Pietro di Cristoforo Vannucci (1444-1523) a korai itáliai reneszánsz legkiválóbb festőinek egyike volt, aki számos itáliai városban - így Rómában és Firenzében is - nyomot hagyott maga után, de főleg Perugiában működött, ahol 1501-ben festőiskolát nyitott és ahol haláláig élt. 

Andrea del Verrocchiónál tanult, s művészete egyesítette a firenzei monumentalitást és az umbriai kecsességet, festményei kifejezők, kompozíciójuk egyszerű, csendes szépséget áraszt. 1481 és 1483 között más művészekkel, köztük Botticellivel együtt hat freskót festett a Sixtus Kápolnában, ezekből mára három maradt fenn. Egyike volt Raffaello mestereinek. Számos oltárképet és portrét alkotott. Híresek finom vonású, melankolikus Madonnái. Francia, olasz és német festők keresték fel, hogy tanuljanak tőle.Tartomány:Umbria
Cím:Città della Pieve
GPS: 42° 57′ 9.84168″, 12° 0′ 15.5736″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward