» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Rifflsee 2232 méter magasan fekszik, a pitztali sí- és túratérség kellős közepén. Ausztria legnagyobb természetes hegyi tava, felszínén visszatükröződnek a hófödte hegycsúcsok és a zöldellő alpesi legelők, a legszebbek közé tartozik az egész alpesi térségben.


A Rifflsee vagy Riffelsee az Ötztáli-Alpok legnagyobb tava, amely a nyári hónapokban népszerű kirándulóhely.

A Rifflsee, egy moréna víztározó, a Pitztal-völgy felett, a Kaunergrat Természetvédelmi Park közelében fekszik. Az Ötztáli-Alpok csodálatos hegyi világa és a Kaunergrat zord csúcsai, mint például a Seekogel (3358 méter tengerszint feletti magasság) és a Rostizkogel ölelik körül.

A Rifflsee-tó már 1500-ban szerepel I. Miksa császár halászkönyvében „Wildseele hinden im Putzental” néven. Peter Anich, egy híres tiroli térképész a 18. században végül a „Riffl” nevet adta neki. A 19. században Jakob Staffler topográfus is „Taschachsee”-nek nevezte. A zöldes színű víz a tavat tápláló gleccserekből származik.

A Rifflsee felvonó Mandarfenből indul, és a hegyi állomásra visz, ahonnan mindössze 5 perc a tó. Ha túrázni szeretne, Mandarfenből a Hirschtal-völgyön keresztül gyalogolhat, és 2 óra alatt eljuthat a Rifflsee-tóhoz. A Fuldaer Höhenweg és a biztosított gleccserút magától a tótól indul, bár ez csak tapasztalt hegymászóknak ajánlott.

Télen a terület a Pitztal-gleccser - Rifflsee síterep része.

Magasság: 2232 méter tengerszint feletti magasság.
Terület: 27 hektár
Hossza: 1 km
Szélesség: 400 m
Max. Mélység: 24 m

Úszás: nincs
Vízi sportok: rafting

Rifflseebahn

A tóhoz a Rifflseebahn hegyi felvonóval lehet feljutni.

Völgyállomás: Mandarfen 1.682 m. Hegyállomás: 2.300 m

Hegyállomáson: játszótér, kilátó. Rifflseenél a "passzív energiaház" koncepció alapján megépített SunnaAlm 2.300 méteres tengerszínt feletti magasságban a vendégek kedvelt találkozóhelye.

A hegyállomástól a tó könnyen, babakocsival is megközelíthető. Könnyű túrát tehetünk a tó körül. Menetidő 1 óra.

Aki a természet lenyűgöző játékát egy másik perspektívából is szeretné megcsodálni, az nyáron Európa legmagasabban tett tutajozása során megteheti azt. A 15 méter hosszú, halk elektromos motorral hajtott tutaj szorosan egymáshoz kötött fenyőfatörzsekből áll. A különleges vízi jármű egyszerre akár 60 személy szállítására is alkalmas.Tartomány:Tirol
Település:St. Leonhard im Pitztal
Cím:Mandarfen
GPS: 46° 58′ 4.04004″, 10° 52′ 13.737″
Honlap: http://www.pitztaler-gletscher.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward