» Franciaország

» Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Cote d'Azur

A Côte d'Azur kertfesztiválja

2021. május 9.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

2021. május 9. és június. között kerül megrendezésre a 3. "Festival des Jardins" rendezvény.


A Côte d'Azur Kertek Fesztiválja 2017. évi első megrendezése az „Érzékek ébredése” mottó jegyében ráirányította a figyelmet a kertészeti kultúra hagyományaira és a Riviéra mentén található számos közkertre. Az idei kiállítás témája a „Földközi-tengeri álmok”, ahol a földközi-tengeri térség biológiai sokfélesége kerül előtérbe. Ez az esemény nagyszerű alkalom a tavasz kezdetének megünneplésére. A versenyen résztvevő tizenöt szezonális kertet a nagyközönség ingyenesen látogathatja. A magánkerteket is megnyitják a nyilvánosság számára. Ezen kívül több száz rendezvény is szerepel a programban a Riviéra minden részén: nyílt napok, vezetett túrák, virágdíszítési vagy kerti műhelymunka, növénybörze, kiállítások, előadások és számos más esemény.

A Riviéra kertjei hozzátartoznak a régió jellemző tájképéhez, és régi hagyományokkal rendelkeznek. A Riviéra már a 19. században is az arisztokraták menedékhelye volt, akik a telet inkább melegebb vidékeken szerették eltölteni. Az utazásokról magukkal vitt egzotikus növényfajok termesztése kedvelt időtöltés volt a nemesség körében. Ebből adódóan számos egyedülálló park született, amelyek mind a mai napig fennmaradtak. Ráadásul a környező területeken vagy a tengerpart mentén létesített számos botanikus kert, a parfümgyártáshoz használt növények vetésterületei, valamint számos díszkert megkapta a Franciaországban elismert „látványkert” címet.

A francia Riviéra öt városa - Antibes, Cannes, Grasse, Menton és Nizza -  vesz részt az eseményen, mely alkalomból lenyűgöző, időszakos növényi kreációkat alkotnak. A fesztivál kapcsán Nizzában egy hatalmas, 1 400 m² területű kertet is kialakítanak a Promenade du Paillon zöldövezeti sétányon. Az ígéretes tavaszi fesztivál számos érdekes programmal várja a látogatókat: kertek versenye, konferenciák, kiállítások, idegenvezetések.

A közparkokon kívül, több mint 80 kert, botanikus kert és park található a Côte d’Azur területén. Több közülük pedig olyan panorámát nyújt a tengerre vagy a környező hegyekre, hogy az embernek eláll a lélegzete.

 Tartomány:Provence-Alpes-Côte d'Azur
Cím:Côte d’Azur
GPS: 43° 37′ 45.47309″, 7° 7′ 4.08137″
Időpont:2021. május 9.
Honlap: https://festivaldesjardins.departement06.fr/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward