» Franciaország

» Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Cote d'Azur


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A városka a dél-francia Provance-Alpes-Cote-D'Azur régióban, Nizza felett található, 760 m magasban. A térség egyik leglátványosabb hegyi faluja. A városkából és középkori várából pazar kilátás nyílik a környékre.


A Côte d’Azur sasfészke, Gourdon falvacskája az Alpes Maritimes megyében található, 14 km-re Grasse-tól. Franciaország egyik legszebb falva, mely egy 760 méter magas sziklán terül el, elnyerte a Franciaország Legszebb Városkája díjat is. Gourdon és annak középkori erődje a zöldellő Vallée du Loup völgy felé magasodik és fantasztikus kilátást nyújt a tengerpartra egészen Nizzától Théoule-ig! Ellátni a tengerig is, szép időben Nizza, Antibes, Cannes is látható.

A falu megőrizte autentikus báját, mely hagyományos provence-i kőházainak, 12. századi román stílusú templomának, várának és várfalának, a André Le Nôtre, a Napkirály kertésze által tervezett parkjainak, keskeny kis utcáinak és a helyi művésznek, galériáknak, butikoknak, kézműveseknek köszönhető. 

Tehetünk egy oda-vissza 4,5 órás kirándulást is ezen a gyönyörű vidéken. Az út átvezet a Gorges du Loup szoros felett egy gyalogoshídon. A sziklákon haladva lélegzetelállító kilátás nyílik a tájra és a mélységbe. 

Gourdon-ból átutazhatunk egy másik csodás faluba, Saint Paul de Vence-ba ahová az út a Gorges du loup szoroson át vezet.   

 
Képek: Flickr


Tartomány:Provence-Alpes-Côte d'Azur
Település:Gourdon
GPS: 43° 43′ 12.41638″, 6° 58′ 42.54294″
Honlap: http://www.gourdon06.fr

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward