» Franciaország

» Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Provence


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Grasse-t a parfüm fővárosának nevezik. A jázmin, tubarózsa és jácint mezők számára tökéletes talajnak és éghajlatnak hála, a parfümnek nagy múltja van itt, egészen a 16. századig nyúlnak vissza gyökerei.


Grasse néhány km-re található Cannes-tól 400 méteres magasságban fekszik, levegője tiszta és illatos a gyönyörű, itt növő virágoktól.

A francia Riviéra hátországában, a levendulamezők, olajfaligetek és rózsaültetvények romantikus tájain fekszik Grasse.

A középkorban még a cserzők városa volt. Amikor azonban a 16. században Caterina de' Medici francia királynő bevezette az illatos kesztyűk divatját, a város teljesen átállt a parfümgyártásra. A szép belvárosban, amelyet elegáns városi paloták és a 17. és 18. századból származó pompás épületek jellemeznek, a "Musée International de la Parfumerie" foglalkozik ezzel a büszke örökséggel.

Látnivalók

Grasse óvárosa rendkívül érdekes. Sokszázéves lépcsők vezetnek fel a dombokra, hangulatos kicsiny utcái kanyarognak a 17-18. századi házak között, széles tereken. Grasse történelmi belvárosában szökőkutakat, festői tereket és hangulatos, teraszos kávézókat is találunk.

Grasse főterének közepén (Place aux Aires) egy háromszintes szökőkút áll.

Az óvárosban található a 10-11. században épült Notre Dame katedrális, mely mai arculatát a 17. századi átalakítások során nyerte el. Hatalmas, jellegzetes óratornya a 18. századból származik. A dómban három festményt is láthatunk Rubens-től, aki a képek születésekor még ismeretlen művész volt.

A 13. századi Püspöki Palota ma Városházaként működik.

A város a természet kedvelőinek is tartogat látnivalókat. A mészkőhegyekben Grasse északi részén számos barlangot tártak fel. A St. Cézaire barlangot a 19. században a bányászok fedezték fel egy baleset során. Ma már szinte egész évben nyitva áll a turisták előtt, akik vezetővel járhatják végig a barlangot.

Grasse az illatok birodalma. A jázmin, tubarózsa és jácint mezők számára tökéletes talajnak és éghajlatnak hála, a parfümnek nagy múltja van itt, egészen a 16. századig nyúlnak vissza gyökerei.

Nemzetközi Parfüm Múzeum (Musée International de la Parfumerie). A múzeumban megismerhetik a látogatók a parfümkészítés történetét, folyamatát, az alapanyagok feldolgozását, eszközeit, hagyományait. A parfümök mellett a szappan- és kozmetikai szerek készítésébe is betekintést nyerhetünk. (részletek)

Fragonard Parfümgyár- és Múzeum. Grasse otthont ad a tradicionális parfümériáknak, köztük a világszerte legjelentősebbnek, a Fragonard-nak is. A parfüméria egyben múzeum is, ami Grasse összes látnivalója közül a legtöbb utazót vonzza. A múzeumban végigjárhatjuk az üzemet és megismerhetjük a pafürfgyártás varázslatát. A Gallimard és a Molinard parfümériák szintén nyitott kapukkal várják az érdeklődőket, akik a parfümkészítés történetével szeretnének megismerkedni. (részletek)

Molinard parfüm múzeumban saját parfümöt is lehet készíteni. (részletek)

A kisvonattal felfedezhetjük Grasse legszebb látnivalóit.

Kalandpark. Mászópályák a fákon Grasse-ban a tengerrel a háttérben. 

Olajfa manufaktúrák (részletek) (részletek)Tartomány:Provence-Alpes-Côte d'Azur
Település:Grasse
GPS: 43° 39′ 36.5508″, 6° 55′ 35.3712″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward