» Svájc

» Svájc » Ticino


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bellinzona körül fekvő három vár - Castelgrande, Castello di Montebello és Castello Sasso Corbaro - az UNESCO Világörökség része.


Bellinzona fő látványossága a város fölött található három vár. Ez a középkori védelmi komplexum az UNESCO kulturális örökség része. De érdemes megnézni az óvárost is, amely az egyik legautentikusabb az egész Ticinóban, valamint a 15. századi Santa Maria delle Grazie templomot, amely egy egész falat betöltő, lenyűgöző reneszánsz freskónak ad otthont.

A zugok és terek, az udvarok, a neoklasszikus páholyszínház és a felújított régi házak a lombard múltról tanúskodnak. Bellinzona sikátorai gazdagon díszített patrícius házakkal és gyönyörű templomokkal szegélyezettek.

A középkori város varázsa mögött azonban egy modern találkozóközpont lüktető élete tárul fel. Számos butik, gasztronómiai különlegességeket kínáló szaküzlet és kávézó invitál sétálgatásra és elidőzésre. A látogatóknak nem szabad kihagyniuk a nagy heti piacot, amelyet minden szombaton tartanak a történelmi óvárosban.

Ponte Tibetano (tibeti híd) Bellinzona közelében 270 m hosszával a leghosszabb tibeti típusú függőhíd Svájcban.Tartomány:Ticino
Cím:Bellinzona
GPS: 46° 11′ 40.63776″, 9° 1′ 27.88464″
Honlap: http://www.ticino.ch

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward