» Svájc

» Svájc » Ticino


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A festői svájci falut megrohamozták a turisták, miután a közösségi médiában végigsöpört egy látványos videó a településről. A Verzasca-völgyben található csendes, meghitt völgyből egyik napról a másikra népszerű nyaralóhely vált.


A Svájc déli részén található, olasz ajkú Lavertezzo legfőbb látványossága a Verzasca folyó által kialakított kristálytiszta vizű természetes medencék és a felettük átívelő dupla boltíves kőhíd, a 17. századi Ponte dei Salti.

A klipben a vakációzó fiatalok az ikonikus kőhíd közelében ugrálnak egy szikláról az égszínkék vízbe.

A falu autóval Milánóból egy óra, Vareséből 45 perc alatt megközelíthető.

Nem messze található Versasca-völgy másik híres látványossága Európa legnagyobb és egyben leghíresebb gátja. A Verzasca folyó vízét - áramtermelés céljából - felduzzasztották, így jött létre a Vogorno tó (Lago di Vogorno), és 1961-65 között megépítették Európa egyik legmagasabb, 220 méter magas és 380 méter hosszú duzzasztógátját. A betonkoszorú alul 25, fölül 7 méter széles.

Hírnevét annak köszönheti, hogy James Bond, vagyis Pierce Brosnan az 1995-ben itt forgatott GoldenEye című filmben innen ugrott le 220 méter magasból. A helyiek körében azóta 007-es ugrásnak vagy GondenEye ugrásnak is nevezik az innen történő bungee jumpingot. Világhírű a hely többek között azért is, mert egyedül innen lehetséges 220 métert zuhanni, mielőtt újból az égnek emelkedne az ugró.Tartomány:Ticino
Cím:Lavertezzo
GPS: 46° 15′ 35.09892″, 8° 50′ 22.01568″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward