» Svájc

» Svájc » Ticino


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ticino (Tessin) legszebb látnivalói.


1. Bellinzona erőd

Bellinzona körül fekvő három vár - Castelgrande, Castello di Montebello und Castello Sasso Corbaro - az UNESCO Világörökség része. 

A három vár a középkori katonai építészet egyetlen megmaradt példája az Alpok térségében. Az épületek az erődépítészet mesterművei és legjelentősebb alkotásai Svájcban.

2. Monte Carasso: Ponte Tibetano Carasc tibeti híd

A Bellinzona közelében található híd 270 m hosszával a leghosszabb tibeti típusú függőhíd Svájcban.

A Carasc-híd 270 méterével ez Svájc leghosszabb függőhídja. Ha azonban itt túrázik át, szédüléstől mentesnek kell lennie: egy 100 méter mély szurdokot kell átkelni. Az útvonal célja Curzútt település. Itt a kirándulók felfedezhetik a tipikus ticinoi kőházakat a falu központjában.

3. Biasca: Santa Petronilla vízesés

4. Airolo: Termola panoráma autóút

5. Lugano

Tessin legnagyobb városa a Luganói-tó északi partján fekszik. A városközpontban az utazók dél-olasz stílusú tereket és árkádokat találnak. Számos park, például a Parco Civico, sétára invitál, ahol szubtrópusi növények, például magnóliák vagy kaméliák nőnek. Lugano az előkelő társaságok helye - egyik kifinomult butik követi a másikat. Az utazók élvezhetik a forgalomtól mentes történelmi óváros központját, ahol a múzeumok mellett számos lombard stílusú épületet is megcsodálhatnak.

Lugano a Lugánói-tó partján fekszik a Monte Brè hegy oldalán. 

Környékbeli hegyek: a Monte Bré (925 m), és a Monte San Salvatore (915 m). Mindkettő csúcsa megközelíthető siklóvasúttal. 

Chiesa Santa Maria degli Angioli: 1515-ből származó templom, a hozzá tartozó egykori minorita kolostor ma szálloda. A templomot Leonardo da Vinci egyik tanítványának,Berdarnino Luininek a freskói díszítik. Sváj legszebb reneszánsz emléke

6. Morcote

A Luganói-tó partján fekvő települést 2016-ban Svájc legszebb falujává választották. Sokak szerint Morcote Tessin kanton egyik legszebb helysége. 

Scherrer park. A Luganói-tó partján elterülő falu egyik leghíresebb látnivalója az Arthur Scherrer (1881-1956) világjáró textilkereskedő által valóra váltott álom. A hosszú évek utazásai során összegyűjtött számos műalkotás és szobor számára Scherrer megfelelő környezetet kívánt teremteni, ezért több kisebb klasszicista és távol-keleti stílusú épületet építtetett a hegyoldalban található szubtrópusi növényekkel beültetett parkjában, amelynek egyedülálló hangulatához a női alakokat formázó oszlopokkal díszített akropoliszi Erekhtheion másolata mellett egy sziámi teaház, egy arab palota, valamint egy kis naptemplom és egy egyiptomi mauzóleum is hozzájárul. A Scherrer park a nagyközönség számára is látogatható, így egy kis időre mindenki a paradicsomban érezheti magát.

7. Rivera: Monte Tamaro

Mario Bottas a Monte Tamaro hegyére álmodta meg az avantgárd stílusú Santa Maria degli Angeli kápolnát.

8. Ruvigliana: Monte Bré sikló

Ismert kilátóhegyek a Luganói-tó partján a Monte Bré (925 m), a Monte San Salvatore (912 m) és a Monte Generoso (1701 m). 

Siklóvasút visz fel a hegyre. 

9. Miglieglia: Monte Lema felvonó

10. Paradiso: Monte San Salvatore sikló

Ismert kilátóhegyek a Luganói-tó partján a Monte Bré (925 m), a Monte San Salvatore (912 m) és a Monte Generoso (1701 m). 

A hegyre siklóvasúttal is felmehetünk.

11. Capolago: Monte Generoso hegyi vasút

Ismert kilátóhegyek a Luganói- tó partján a Monte Bré (925 m), a Monte San Salvatore (912 m) és a Monte Generoso (1701 m). 

12. Morbio Inferiore: Breggia-szurdok

13. Brissago szigetek

A növények szerelmeseinek szíve megdobban az Isola di Brissagón. A Maggiore-tó közepén a zöld számtalan árnyalatában egy paradicsom tárul elénk. A tó tárolja a nyári meleget, és így télen is meleg hőmérsékletet biztosít a szigeten. A kisebb szigeten a növényzet természetes állapotban van, és a saját eszközeire van bízva. A nagyobb szigeten 1950 óta csodálhatják meg az utazók a szubtrópusi növényeket. Több mint 1700 trópusi növényfaj nő itt - például vad bambusz, banánpálma, agavé és eukaliptuszfa.

14. Robiei

A Basòdino gleccser lábánál fekvő alpesi régió számos tavat és gazdag növény- és állatvilágot kínál a látogatóknak. A San Carlo völgyállomásról a vendégek Európa egyik legimpozánsabb drótkötélpályájával juthatnak fel Robieiig. Mély szurdokok, meredek sziklafalak és 1900 méteres magasságig a hegyre. A gondolákból fantasztikus a kilátás - a türkizkék Lago di Robiei a régió egyik legszebb tava.

15. Verzasca-völgy

Olyan táj, mintha egy tündérmeséből lépett volna elő: A türkizkék különböző árnyalataiban pompázó folyók, hatalmas sziklák és gyönyörű fák jellemzik a Verzasca-völgyet. A túrázók számos útvonalat találnak a természetben, és időnként kis falvakba is belebotlanak. Népszerű célpont a 14 méter magas Ponte dei Salti híd. A vízi sportok szerelmesei ideális körülményeket találnak a lenti folyóban - de a víz, amely akár kilenc méter mély is lehet, dagálykor nagyon veszélyes. A víz erős áramlását ezért nem szabad alábecsülni!Tartomány:Ticino
GPS: 46° 20′ 6.68868″, 8° 45′ 9.32472″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward