» Olaszország

» Olaszország » Sicilia » Szicília

Szicília vadregényes fürdőhelye: Laghetti d'Avola


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A vadregényes Szicília egy szegletét a CNN a világ 20 legjobb fürdőhelye közé választotta.


Az Avola, Noto és Siracusa között, Szicília délkeleti részén, a látványos Cavagrande del Cassibile Természetvédelmi Területen található hely a helyiek által "Laghetti d'Avola" (Avola kis tavai) néven ismert, a sziklák között, mélyen egy kanyonban elhelyezkedő édesvizű medencék miatt, amelyeket egy 90 perces túra után lehet elérni.

A Laghetti d'Avola egy 2700 hektáros természetvédelmi terület része, ahol a Cassibile folyó tíz kilométer hosszan folyik, látványos kanyont alkotva, amelynek falai egyes részeken elérik a 300 méteres magasságot is. A folyó az évszázadok során folyamatos eróziós tevékenységével mély völgyet hozott létre, a völgytalpon pedig kisebb vízesések és természetes fürdőmedencék találhatók.

A rezervátum gazdag növény- és állatvilággal rendelkezik, vad orchideákkal (34 különböző faj, sok közülük endemikus Szicíliában), platánokkal, borostyánnal, fűzfákkal, oleanderekkel és páfrányokkal, repkedő pillangókkal és a környéken kószáló rókákkal.

A rezervátumban számos történelmi emlékhely is található, többek között

  • a Grotta dei Briganti, a sziklába vájt, kis barlangok csoportja, ahol a 19. század végén a banditák menedéket találtak;
  • Dieri sziklakomplexuma, a Kr. e. 11. és 9. század között a sziklába épült falu;
  • kilenc vízimalom maradványai.

Mielőtt nekivágnánk a túrának, célszerű felvenni a kapcsolatot a helyi túravezetőkkel, hogy megtudjuk, melyek vannak nyitva, és még jobb, ha felbéreljük őket, hogy vezessenek bennünket. Mindenképpen hozzon magával fürdőruhát és törölközőt, hogy a tavak tiszta vizében való jól megérdemelt megmártózás után a sziklákon heverészhessen.

A CNN így írja le az egészet:

"Azok számára, akik a látványos vidéken tett hosszú túra után szeretnek úszni, ez a Cavagrande del Cassibile szívében található fürdőzés verhetetlen."Tartomány:Sicilia
Cím:Cavagrande del Cassibile
GPS: 36° 57′ 58.68468″, 15° 7′ 40.52899″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward