» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A toszkán tengerparti város fő látványossága homokos strandja és pálmafás sétánya, melyet art deco stílusú villák és teraszos kávézók öveznek.


A tengerparti város fő látványossága a strandja és a pálmafás sétánya, amelyet art deco stílusú villák és teraszos kávézók öveznek.

Strand

Itt található az egyik leghíresebb olasz strand, a Neptun fürdő, amely 1864-től üzemel Viareggio tengerpartján. Viareggio volt Olaszország első tengerparti üdülőhelye.

A város kék zászlós strandjai a Riviera della Versilia tengerpartszakasz része.

Az olaszországi Lucca tartományban található Viareggio tengerparti kisváros világszerte ismert a strandjairól. Az utazók ugyanis itt találják az egész ország valószínűleg leghosszabb homokos strandjait. A fő strand például büszke hat kilométer hosszú, és a vízi sportoktól kezdve a kulináris élvezeteken át a pihenésig számos kínálatot rejt.

A híres Passeggiata sétány is közvetlenül a tengerparton található. Ott tulajdonképpen mindig nagy a nyüzsgés, hiszen a helyiek és a turisták együtt nyüzsögnek az üzletekben, lakomáznak az éttermekben vagy buliznak a bárokban.

Karnevál

A farsangi időszakban rendezik meg a 150 éves hagyományra visszatekintő híres karnevált. Az óriásfigurák Viareggio jelképei. Megjelenésük és történeteik a régi bölcsességekhez kötődnek, illetve az ókori reneszánsz világ „trionfi" (háborús győzelmi ünnep) megüléséhez kapcsolódnak.

Puccini Fesztivál

Viareggio közelében, a toszkán tengerpart és a zeneszerző szülővárosa, Lucca között található Torre del Lago különleges helyszín, mert itt áll Puccini egykori nyaralója, ahol több művét is komponálta.

A Puccini-villa szomszédságában 65 éve rendezik meg évről évre a mester életművét bemutató nyári programsorozatot, amely a világ legnagyobb Puccini-fesztiváljává nőtte ki magát. Itt épült fel az a fantasztikus szabadtéri színház, amelynek 3500 fős nézőtere közvetlenül a tóra néz, este pedig elbűvölő hangulatot biztosít a közönség számára. Rendszeresen műsorra tűzik a legismertebb Puccini-operákat, a Toscát, a Pillangókisasszonyt, a Turandotot vagy a Bohéméletet, de a szervezők nem feledkeznek meg a komponista kevésbé ismert munkáiról sem.Tartomány:Toscana
Település:Viareggio
GPS: 43° 52′ 23.33953″, 10° 14′ 16.38773″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward