» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Lucca egy Pisa közelében fekvő festői olasz kisváros.


2008-ban Lucca megtiltotta, hogy a középkori központban "etnoéttermek", gyorséttermek és szexshopok nyíljanak, hogy "megvédjék a város centrumának gasztronómiai hagyományait és építészeti jellegzetességeit". Előírták továbbá, hogy minden étteremben legalább egy ételnek a régió tipikus fogásának kell lennie.

Európa első állatbarát "okosvárosa". Lucca, kutyasétáltatásra szánt útvonalakkal és állatterápiás programokkal akarja javítani lakóinak és azok háziállatainak jólétét. A tervek között szerepel kifejezetten kutyasétáltatásra szánt útvonalak, parkok kialakítása és egy olyan mobilalkalmazás, amely megmutatja, hol lehet megitatni a szomjas házikedvenceket.

Látnivalók

Lucca Center of Conterporary Art (Lu.C.C.A.). Kortárs művészeti múzeum.

Basilica di San Frediano. A luccai templom Szent Zita múmiájáról híres. (részletek)

Cattedrale di San Martino. A katedrálisban található Európa legrégebbi faszobra, a Tempietto del Volto Santo. 782-ben érkezett Luccába. (részletek)

Borgo a Mozzano. A Lucca melletti város ördöghídjáról híres. (részletek)

Puccini Múzeum. Giacomo Puccini (1858-1924) luccai szülőháza ma múzeum. Giacomo Puccini 1858. december 22-én született Luccában. Édesapja a luccai városi kápolna vezetője volt.

Torre Guinigi. Egy kis kert van a kilátóként üzemelő középkori torony tetején, ahonnan remek panoráma nyílik a városra és az azt körülölelő hegyekre is. Az 1300-as évek második felében épült a névadó Guinigi család részére. A Guinigik gazdag kereskedők révén Lucca vezető előkelőségeihez tartoztak, pompás otthonaikat a mai via Sant' Andrea és a Via Guinigi környékén húzták fel. A több mint 44 méteres Torre Guinigi különlegessége a magyaltölgyekben rejlik. Hogy pontosan mikor alakították ki rajta az apró, panorámás kertet, nem tudni biztosan, azonban az 1600-as években már szerepelt egy várost ábrázoló rajzon. Az örökzöld fák állítólag az újjászületést jelenítették meg, feltételezések szerint a város megújulását a család vezetése alatt. Paolo Guinigi 1400-tól 1430-ig uralkodott Luccában. Egy népszerű helyi legenda szerint ő ültette a torony tetején lévő legmagasabb tölgyet, és amikor 1432-ben kegyvesztettként, a milánói herceg paviai kastélyában meghalt, a fa lehullajtotta az összes levelét. A torony tetején lévő kis park kiöregedő fáit persze cserélik. Napjainkban belépőjegy megváltását követően lehet feljutni a tetőre.

Kerékpár

Lucca történelmi központja egy hatalmas, autómentes kerékpáros és gyalogos zóna. A csúcspont a régi városfal, amelyen körbebiciklizhetjük a központot, fantasztikus kilátással az óvárosra és a garfagnanai tájra. A fal mentén vezető útvonal körülbelül 4,5 km hosszú, és több ponton lehetőség van kerékpárkölcsönzésre. Különböző kerékpárutak vezetnek vissza a városközpontba, és azok, akik Lucca környékét szeretnék felfedezni, a környező templomokat és reneszánsz villákat, például a Villa Olivát és a Villa Grabau-t is elérhetik kerékpárral.

Tartomány:Toscana
Település:Lucca
Cím:Lucca
GPS: 43° 50′ 15.43596″, 10° 29′ 42.21924″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward