» Franciaország

» Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Provence


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A parfüm múzeum az illatok történetét és készítésének évszadokig tartó fejlődését mutatja be. A sminkek, kozmetikumok és szappanok történetét is ismerteti.


A parfümkészítés világközpontja a virágmezőiről híres Grasse középkori városa, ahol a parfümkészítés 4 ezer évét bemutató nemzetközi múzeumban Marie Antoinette híres illatszerei is ki vannak állítva. A múzeum nagy kertjében a parfümkészítéshez szükséges növények illatoznak.

A múzeumban megismerhetik a látogatók a parfümkészítés történetét, folyamatát, az alapanyagok feldolgozását, eszközeit, hagyományait. A parfümök mellett a szappan- és kozmetikai szerek készítésébe is betekintést nyerhetünk. 2500 kiállítási tárgy fedi fel lépésről lépésre a parfümgyártás világát időrendi sorrendben az ókortól egészen napjainkig.

A gyártás mellett nagy hangsúlyt kap a csomagolás vagyis az üvegcsék is: görög és egyiptomi parfümösüvegcsék, Marie-Antoinette piperetáskája. Láthatunk itt lepárlótartályokat, illatorgonát, kézzel készített cserép-, üveg- és fémedényeket is, amelyekben régebben az illatok olajokat és parfümöket tartották.    

A múzeumon kívül a városban a legendás Fragonard parfümgyártó üzemei is megtekinthetők. Itt a mai napig készítik és forgalmazzák is az első alkohol bázisú európai parfümöt, a híres királynévizet, amelynek francia neve Magyar Víz (Eau de Hongrie), miután első változatát 1370-ben Piast Erzsébet magyar királynénak alkották meg. 

Árak (2018):

Felnőtt: 4 Euró.
Gyerek: 2 Euró.

 


Tartomány:Provence-Alpes-Côte d'Azur
Település:Grasse
Cím:Boulevard du Jeu-de-Ballon 2
GPS: 43° 39′ 29.59992″, 6° 55′ 18.89418″
Honlap: http://www.museesdegrasse.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward