» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Casa Machiavelli ( l’Albergaccio)

Niccoló Machiavelli a Firenze közeli San Gasciano in Val di Pesában született 1469. május 3-án tekintélyes, ám elszegényedett család sarjaként. Apja, egy firenzei ügyvéd szerény keresetéből kis házi könyvtárat hozott létre, így négy gyermeke humanista neveltetésben részesülhetett.

Az ifjú Machiavelli fiatalon megismerkedett az ókori klasszikusok műveivel, akiknek hatása érezhető műveiben.

Másfél évtizedes hivatali ideje alatt követként megfordult a pápai udvarban, a francia uralkodónál, a Német-Római Császárságban is. 1502-ben találkozott először Cesare Borgiával, ez a találkozás nagyon mély hatást gyakorolt rá. 1512-ben a Mediciek visszatérését követően minden tisztségétől megfosztották, börtönbe zárták, de mivel semmilyen vádat nem tudtak emelni ellene, szabadon bocsátották. Meghurcoltatását követően elhagyta Firenzét, a várostól 15 kilométerre lévő Sant Andreába költözött. Visszavonultságában rengeteget írt, ebben az időszakban születtek korszakalkotó művei és politikai renoméját is sikerült helyre állítania.

Az utókor által legjelentősebbnek ítélt műve A fejedelem, amelyben Machiavelli az államok különböző fajtáit veszi szemügyre. Ebben a művében csak az egyeduralommal foglalkozik, s a XVI. századi politikai helyzetet, az itáliai állapotokat, az emberek romlottságát figyelembe véve arra a következtetésre jut, hogy egy erőskezű fejedelemre van szükség.Tartomány:Toscana
Cím:San Casciano in Val di Pesa
GPS: 43° 39′ 25.05456″, 11° 11′ 8.40444″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward