» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Ötztal


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Ötztaler Gletscherstrasse Söldenből az ötztali gleccserekhez (1.377 - 2.800 m) vezető 13 km hosszú út.


A gleccsereket (Rettenbachgletscher 2.675 m és Tiefenbachgletscher 2.800 m) a 1,8 km hosszú alagút - Rosi Mittermaier Tunnel - köti össze, amely Európa legmagasabban fekvő alagútja.

Az út díjköteles, ára 2022-ben: 20 euró/4 személy

Sölden gleccser

A Rettenbach- és Tiefenbach-gleccseren található síterepek Ausztria legnagyobb kiépített gleccserterületei közé tartoznak.

Sölden két gleccsert kínál: a Rettenbach és a Tiefenbach gleccsert. A gleccseren található síterepek 20 km²-rel Ausztria legnagyobb kiépített gleccserterületei közé tartoznak. Ezenkívül Sölden az egyetlen olyan síközpont Ausztriában, amely három 3000 méteres csúcsot kínál, amelyek BIG3 síelhetőek: Gaislachkogl, Tiefenbachkogl és Schwarze Schneide.

A Rettenbach parkolóból egy 4 üléses ülőlift visz fel a Rettenbachjochra, ahonnan egy T-csöves felvonó visz fel a Schwarze Schneide-re, egy másik felvonó pedig a Karleskogelre (3.107 m tengerszint feletti magasság). Ott egy síalagút, a híres Rosi Mittermeier alagút képezi a közvetlen kapcsolatot a Tiefenbach-gleccserrel. A Rettenbach-gleccsertől a térség leghosszabb, 15 kilométeres lesiklópályája vezet le a völgybe, a Rettenbach-völgyön át vezető sípálya pedig bennfentes tippnek számít.

Boarderspark Giggijoch, Race Course, Easy Cross vagy mogul pályák - a síelés teljes élvezetének lehetőségei végtelenek. A hó október és május között teljesen garantált. És természetesen nem maradhat ki a gleccser megálló sem: több mint 30 hütte és étterem várja Önt, hogy megpihenjen és megkóstolja a tiroli finomságokat.

Különlegességek: BIG3 platform, három 3000 méteres csúcs, a leghosszabb sípálya kb. 15 km.Tartomány:Tirol
Település:Sölden
Cím:Ötztaler Gletscherstrasse
GPS: 46° 57′ 49.11228″, 10° 58′ 59.67444″
Honlap: http://www.soelden.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward