» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kaunertalban (1.273 - 3.160 méter), a gleccseren szeptembertől június közepéig élvezhetjük a síelést. Nyáron a hegyek világát Kauni kőszáli kecske ismerteti meg a gyerekekkel.


Kaunertal a Faggen Bach völgye, az olasz határhoz vezet. Sokáig Tirol egyik legelzártabb völgye volt. 1953-ban visszatelepítették az őshonos kőszáli kecskét, ezért a szirtfokon álló, hosszú szarvú, kedves állat (Kauni) lett Kaunertal emblémája.

Települései: Kaunerberg, Kauns, Kaunertal, Nufels, Platz, Unterhäuser,Feichten és Grasse.

KAUNERTALER GLETSCHERSTRASSE (1.273-2.750 m)

Autóval az örök jég birodalmába. Az út Feichtenből indul: 26 km, 29 kanyar. Az út vége 2750 méteren, a Weißseespitze-nél van (3518 m).

Detektív-játék a gyerekeknek: Kauni kőszáli kecske nyomai után kell nyomozni. A gyerekek a gleccser út díjfizető helyén kapnak egy rejtvényes füzetet, amit, ha megoldottak, kapnak egy kis ajándékot az út végén található 2.750 m magasan fekvő Weißsee gleccserétteremben.

A hegyi út 3. szakaszán egy könnyű túraút indul közvetlenül az út mellől, amely 2 kis hegyi tóhoz vezet. A fél órás út alatt állatokat (kőszáli kecskét, mormotát) is láthatunk. (részletek)

FELVONÓK

Karlesjochbahn. A 8 személyes, kabinos felvonó közvetlenül a 2.750 m magasan fekvő Weißsee gleccserétteremtől indul (a panoráma út vége itt van), télen a kabinok ülésfűtéssel is felszereltek. Hegyállomás 3.108 m: kilátóplatform a hármas határra, Ausztriára, Olaszországra és Svájcra. Étterem, kalandjátszótér. Ingyenes vezetés a gleccserhasadékhoz.

Bergbahnen Fendels. Fendels Kaunertal bejáratánál fekszik, kicsi, csendes hegyi falu. Fendelst Riedből kabinos felvonóval is meg lehet közelíteni. Innen indul a 4 üléses libegő a Sattelkause hegyállomáshoz. A libegő völgyállomásánál a gyerekeket Bibiland élményvilág várja. Hegyállomástól babakocsival járható túrautak indulnak. Állatos témaút a Fendler Almhoz. Szintén a hegyállomástól túraút a "Fallende Bach" vízeséshez. Ez Tiroler Oberland egyik jelképe. Játszótér a Sattelkausenál: függőhíd, ugráló, kis tó, Kneipp-berendezések. (részletek)

LÁTNIVALÓK

Burg Berneck (Kauns) (részletek)

1,5 km hosszú játszóút Platz és Bibiland (Fendels) között

Ried: H2O erdei kötélpálya, itt rafting gyerekeknek 5 éves kortól. Vadaspark. Fürdőtó játszótérrel és Funparkkal. Strandfürdő

Naturparkhaus Kaunergrat. Multimédiás kiállítás a környező hegyek élővilágáról. (részletek)

TIPP

Közelben található a Serfeus-Fiss-Ladis gyerekebarát régió! (részletek)

Nauders (részletek)Tartomány:Tirol
Település:Kaunertal
Cím:6524 Kaunertal
GPS: 46° 59′ 43.28704″, 10° 44′ 30.15838″
Honlap: http://www.kaunertal.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward