» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Nyáron a kelet-stájerországi Joglland-Waldheimat régió valóságos virágtengerbe borul, az érintetlen természetben nagyokat kirándulhatunk.


Joglland nevét a mendemondák szerint Mária Teréziának köszönheti. Amikor a császárné a XVIII. században hintójával járta a kelet-stájer dombvidéket, több helybélit is megkérdezett, hogy hívják és minden esetben ugyanazt a választ kapta "I bin da Jogl", ami annyit tesz "Jakab vagyok". A Jogl, ugyanis a Jakab beceneve. A császárné a sokadik válasz után a következőt felelte: "Das ist ja das reinste Joglland!", vagyis "ez a Jakabok vidéke!".

Joglland települései: Birkfeld, Fischbach, Gschaid, Miesenbach, Mönichwald, Puchegg, Ratten, Rettenegg, Riegersberg, St. Kathrein am Hauenstein, St. Jakob im Walde, Schachen, Strallegg, Vorau, Vornholz, Waisenegg, Waldbach, Wenigzell.

Nyáron a régió valóságos virágtengerbe borul, akárcsak Wenigzell települése, amely már négyszer nyerte el a virágos település címet. Ausztria első mezítlábas parkjában, amely szintén Wenigzellben található, mezítláb kirándulhatunk az érintetlen természeti környezetben, de emellett több nordic walking útvonal is aktív kikapcsolódásra csábít. (részletek)

A stájer virágok útja kilenc falut köt össze Kelet-Stájerországban, amelyek mindegyike legalább egy alkalommal elnyerte már a megtisztelő stájer virágos település címet. Sőt öt település az Európa legszebb virágos falujának járó díjat is megkapta már. A stájer virágok útjának egy további érdekessége Pöllauberg települése és a körülötte elterülő Pöllauer Tal Natúrpark, ahol különleges energiapontokhoz túrázhatunk az erdőben. (részletek)

FÜRDÉS

  • Erlebnisbad Pöllau
  • Hallenbad Wenigzell -Jogllandoase
  • 3 Tannenbad Vorau
  • Fischbacher Badesee/Fischbachi fürdőtó

TÚRA

Túra a Bolygók útján a Stuhleckre (részletek)

Roseggers Waldheimat Alpl, Rosegger osztrák népiíró szülőháza kellemes kirándulási célpont. (részletek)

Wildwiese kilátótorony. A wildwiesei kilátótorony Joglland egyik legszebb kilátóhelyei közé tartozik. Akár szép, akár borongós az idő, a 36 m magas őrtoronyból csodaszép körkilátás tárul az ember szeme elé, Szlovéniától Magyarországig. A torony minden irányból jól megközelíthető. A Waldhauser kápolna és a menedékház naponta nyitva. 

KALAND

Nyári bobpálya: Sommerrodelbahn Koglhof - Birkfeld (részletek)

Egyéb programok:

Wiedner's Wasserspiele - Waldbach (részletek)

Bergbaumuseum Ratten/Bányamúzeum

Blasmusikmuseum Ratten/ Fúvós Hangszermúzeum

Kräftereich- St. Jakob im Walde (részletek)

Stift Vorau/ Voraui apátság. Az Ágoston-rendi apátság épülete, csodálatos könyvtára és a hozzá tartozó templom már messziről impozáns látnivalót ígér. 

Voraui Néprajzi Szabadtéri Múzeum (részletek)

FreistritztalbahnTartomány:Steiermark
Település:St.Jakob im Walde
Cím:8255. St. Jakob im Walde
GPS: 47° 28′ 37.60608″, 15° 47′ 2.00436″
Honlap: http://www.joglland.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward