» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Kitzbüheli Alpok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Virágzó alpesi rétek, hatalmas hegyóriások, szelíd füves hegyek, sok erdő és kristálytiszta tavak jellemzik a kis, gyönyörű fekvésű Pillerseetalt.


A festői Pillerseetal Tirol északkeleti részén, Salzburg tartomány és Bajorország határán fekszik. Kitzbühel járásához tartozik, és a Waidringer Steinplatte és a Loferer Steinberge között fekszik. A völgy olyan, mint Tirol kicsiben. Mindent kínál, amit Tirol képvisel.

A 24 hektáros Pillersee a völgy központja. A tó fürdésre különösen alkalmas azok számára, akiknek nem okoz gondot a hideg víz. A víz hőmérséklete általában csak 18/19 fokos. A tó partján kerékpározhat, túrázhat, vagy egyszerűen csak nyugodtan sétálhat. A tó a horgászok körében is népszerű a nagy pisztrángállománya miatt. A közelben található Ortisei település, szép napokon a plébániatemplom tornya tükröződik a vízben. A tó északi csücskénél található a 15. század elejéről származó Szent Adolari zarándoktemplom, híres freskóiról.

Szél és zivatarok idején a tó egészen elvadulhat. Amikor vihar idején dübörgő hangok hallatszanak, sok hullámmal, azt a köznyelv "pillering"-nek nevezi.

A Loferer Steinberge-hegység lábánál fekvő, gyönyörű fekvésű, kristálytiszta Wiesensee-tóban nem lehet úszni. A kis tó a biatlon világbajnoki pálya része, amely Hochfilzenből körútként járható. A tó mellett egy kis Kneipp-létesítmény található.

A Salzburggal és Bajorországgal határos völgy települései, Fieberbrunn, Hochfilzen, St. Jakob in Haus, St. Ulrich am Pillersee és Waidring izgalmas családi programokkal várják a látogatókat.

SZABADIDŐPARKOK

Familienland Pillerseetal. A parkban található Ausztria legnagyobb családi hullámvasútja. (részletek)

Timoks Alm (részletek)

Triassic Park. A dinókról szóló érdekességek mellett látványos kilátó és felfedezőút várja a fiatal és idősebb kalandorokat. (részletek)

Kőhegykirály varázserdeje. A Pillerseetalban található a gonosz Kőhegykirály (Steinbergkönig) otthona. Minden, amihez hatalmas karmaival hozzáér, azonnal kővé változik. Ezt szeretnék megakadályozni az erdőkben élő elfek, mégpedig varázsigék segítségével, amelyek elveszik a Kőhegykirály varázserejét. A varázsigék megfelelő használatához azonban az elfeknek az emberek segítségére van szüksége. 2020 nyarától mindenkit sok szeretettel várnak, hogy a völgyben található családi látnivalóknál kialakított interaktív állomásokon megtalálják a nyolc varázsigét. A rejtvények megfejtéséhez jó hallásra és éles látásra, valamint ügyességre és logikára van szükség. A mesés kalandok mellett a túraút csodaszép környezetben is vezet, így a család minden tagjának igazi élmény a túrázás.FELVONÓK

Bergbahn Pillersee - Buchensteinwand. Jakobskreuz: Buchensteinwand csúcson, 1.456 méteren magasodik a világ legnagyobb, kilátóként is funkcionáló hegycsúcskeresztje, ahonnan képeskönyvbe illő panoráma tárul elénk. A 29,6 méter magas keresztben egy lift viszi fel látogatókat a kilátó és kiállítási termekhez, 19 és 22 méter magasba. A kilátóplatformról fantasztikus panoráma tárul elénk a környező hegyekre. A kereszt egy négyüléses libegővel közelíthető meg, ami St. Ulrich am Pillersee-ből indul. (részletek)

A Kitzbüheli-Alpokban, a Pillerseetalban található Buchensteinwand a sítúrázók kedvelt célpontja. A völgyállomásról három jelzett útvonal vezet a hegycsúcson található Jakobskreuzhoz, amely már messziről látható. 2022/2023 telétől a Buchensteinwand Pillersee Felvonótársaság telepíti a tiroli sítúraútvonalak tájékoztatórendszerét, hogy a sítúrázókat a lehető legjobb információkkal lássa el. A szabványosított táblákon feltüntetik az útvonalat, a túrázók előtt álló szintkülönbséget és a célállomásig hátralévő távolságot.

Bergbahnen Fieberbrunn - Lärchfilzkogel. Wildseelodersee (részletek)

Bergbahnen Waidring - Steinplatte. A Steinplatte Waidring egy különleges geológiai jellegzetesség. A sziklamasszívum Európa legnagyobb száraz zátonya. Sok-sok millió évvel ezelőtt itt tenger volt. Fossziliákat is folyamatosan találnak itt. Az 1980-as években például egy körülbelül 50 centiméter átmérőjű csigaházat találtak. E leletek egy része a kőfennsíkon található múzeumban látható. (részletek)

FÜRDÉS

3 romantikus fürdőtó: Badesee Waidring, Pillersee, Lauchsee

2 strand, 2 uszoda. Aubad Fieberbrunn uszoda és szabadtéri strand (Fieberbrunn - Schulweg 1)

TÚRA ÉS KERÉKPÁR

800 km-nél is hosszabb kerékpár és túrakerékpár utak

400 km-nél is hosszabb túra utak a Kitzbüheli Alpokban minden korosztály részére, így gyermekektől a felnőttekig, a sétálástól kezdve egészen a tengerszint feletti 2500 méter magas csúcsok megostromlásáig.

Erdei kötélpálya: Klettergarten Großlehen (Fieberbrunn - Lehen 21)

Biathlon-WM ösvény. Start: Hochfilzen. 15 km hosszú, 16 állomásból álló túraút a biathlon világbajnokságra kialakított pálya nyomvonalán. Aki a pályán található rejtvényeket megoldja, egy saját Vb-érmet is hazavihet.

Hochfilzen köszönhetően a kialakított sípályáknak, jelentős turisztikai központ. Három alkalommal, 1978-ban, 1998-ban és 2005-ben, adott otthont biatlon világbajnokságnak, illetve az évente megrendezésre kerülő biatlon világkupa sorozatnak is az egyik helyszíne.

Wildseelodersee. A 2000 m magasban található festői hegyi tó Pillerseetal egyik jelképe, ami a helyiek számára különleges erejű hely. A Bergbahn Fieberbrunn/Lärchfilzkogel (1654 m) hegyállomástól rövid sétával érhetjük el a kristálytiszta vizű tavat, a Kitzbüheli Alpok legszebb tengerszemét. Csodálatos kilátás nyílik a környező hegyvidékre a Wildseelodergipfel-ről (2117 m).

A Wildseelodersee még a nem túl szép napokon is megér egy túrát. A völgyben népszerű célpont az úgynevezett "Sikító szökőkutak" (Schreienden Brunnen). Ez egy fátyolvízesés Fieberbrunn közelében. Egy vadregényes és romantikus völgyön keresztül jutunk el a "Hörndlinger Graben"-hez. Először egy hídon megyünk át, majd mindig a Schwarzbach mentén tartunk. Hamarosan elérjük a sikító szökőkutat. A kis vízesés ivóvíz minőségű, és a közeli Wildseeloder-tó táplálja. Egy legenda is kering róla. A gyerekeknek azt mondják, hogy ne ússzanak túl messzire a Wildseelodersee-ben, különben egy örvénybe kerülnek, és a Sikító szökőkutaknál újra a napvilágra jönnek.Tartomány:Tirol
Település:Fieberbrunn
Cím:6391 Fieberbrunn
GPS: 47° 28′ 33.70238″, 12° 32′ 39.8854″
Honlap: http://www.pillerseetal.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward