» Ausztria

» Ausztria » Tirol

A világ legrégebbi fenyőolaj lepárlója


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Pillersee-völgyben található Josef Mack havasi törpefenyőolaj-lepárlóban már 150 éve desztillálnak illóolajokat.


A Josef Mack havasi törpefenyőolaj-lepárló üzem (Latschenöl-Brennerei Josef Mack) egy tiroli hagyományőrző vállalkozás St Ulrich am Pillersee-ben. Már több mint 150 éve hegyi fenyőkből, ezüstfenyőkből és hegyi árnikából kiváló minőségű természetes gyógyhatású készítményeket állítanak elő. Mathias Mack, Reichenhall polgármestere és gyógyszerésze már 1856-ban felismerte a a havasi törpefenyő gyógyító erejét és még ugyanabban az évben fenyőolaj-lepárló üzemet alapított.

A havasi törpefenyő, amelyet a köznyelvben "a hegyek áldása" néven emlegetnek, 1500 és 2300 m tengerszint feletti magasságban nő. 400 kg apróra vágott hegyi fenyőág szükséges egy liter kiváló minőségű olaj előállításához, amelyet számos egészségügyi termék alapanyagaként használnak.

A világ legrégebbi fenyőolaj-lepárló üzemében tartott idegenvezetés során érdekes részleteket tudhatunk meg a fenyő betakarításáról, a nyersanyag kinyeréséről és a gyártásról. A termékkínálatban olyan illóolajok, mint a levendula-, citrom- és borsmentaolaj, fitnesztermékek, mint a gyógynövénybalzsam, szépségápolási termékek, mint a körömvirágkenőcs és a jojobaolaj, és még sok más termék szerepel. A kiváló pálinkákat és likőröket a "Tiroler Schnaps-Stad"-ban lehet megkóstolni.Tartomány:Tirol
Település:St. Ulrich an Pillersee
Cím:Gries 27, 6393
GPS: 47° 31′ 38.57376″, 12° 34′ 21.15912″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward