» Ausztria » Tirol » régiók


A Brixleggből kiinduló völgy Ausztria egyik legszebb zuga. Több élménypark várja a gyerekeket.

A tiroli Alpbachtal Seenland üdülőrégió és 10 települése a jelentős ellentéteket felmutató Kitzbüheli-Alpok és Rofan-hegység között helyezkedik el.

Egyedülálló aktív és outdoor élmények várják a vendégeket az Alpbachtal tóvidék hegyi és vízi élményvilágában. A kerékpáros aréna 30 változatos útvonallal, a túra- és sétaövezet csaknem 900 kilométernyi túraúttal és 3 nyáron is működő hegyi felvonóval csábít kikapcsolódásra.

Alpbachtal régió települései: Alpbach, Kramsach, Reith im Alpbachtal, Branderberg, Breitenbach, Kundl, Radfeld, Münster, Rattenberg, Brixlegg.

FELVONÓK

A régió három, nyáron is működő hegyi felvonójának köszönhetően az üdülővendégek kényelmesen juthatnak fel három különböző túraterületre. Alpbachból a Wiedersbergerhorn felvonó szállítja a túrázókat csaknem 1900 méter magasra, ahol a Wiedersbergerhorn körül tett panorámatúra vagy a Lauserland élménypark kínálta családi kalandok közül válogathatnak a vendégek. Reith im Alpbachtalból a Reitherkogel felvonóval közelíthető meg a 2 kilométer hosszú, Juppi varázserdei körtúra. A Kramsachból induló Sonnwendjoch ülőfelvonóval a Rofan-hegység hódítható meg, ahol kihívásokkal teli hegycsúcstúrák és az idilli Zireiner See várja a kirándulókat.

-Wiedersbergerhornbahn (Alpbach). Hegyállomásnál nagy játszótér: Lauserland (részletek)
-Sonnenwendjochbahn (Kramsach) (részletek)
-Reitherkogelbahn (Reith im Alpbachtal). Hegyállomásnál "Juppi Zauberwald" (részletek)

SZABADIDŐPARKOK
- Lauserland (Alpbach) (részletek)
- Juppi Zauberwald (Reith im Alpbachtal) (részletek)
- Alpbachtaler Kinderpark (Reith im Alpbachtal) (részletek)
-Erdei kötélpálya Kramsachban: A Kramsach kötélparkban két különböző túra várja a látogatókat: a mamut túra (kötélcsúszdával, függőhíddal, zárásként pedig egy ugrással 17 méteres magasságból) és a sas túra (6–12,5 méteres magasságban végzett gyakorlatokkal, 8 kötélcsúszda pályával, amelyek hossza 35 és 95 méter között váltakozik). A túrák csak előzetes bejelentkezéssel! (www.hochseilgarten-kramsach.com)

MÚZEUM
- Museum Tiroler Bauernhöfe (Kramsach) (részletek)
-Tiroler Bergbau- und Hüttenmuseum (Brixlegg)
- Puppenmuseum (babamúzeum) állatsimogatóval és játszótérrel (Breitenbach)
- új kilátótoronnyal büszkélkedő rattenbergi Ágoston-rendi Múzeum

SZURDOK
Tiefenbachklamm (Brandenberg) (részletek)
Kaiserklamm (Brandenberg) (részletek)
Kundlerklamm (Kundl) (részletek)

KIRÁNDULÁS
Alpbacher Heimatkundeweg játszótérrel (Alpbach)
Berglsteinersee: 2 km hosszú élményút

FÜRDÉS

Fürdőtavak:
-Naturbadesee (Breitenbach)
-Berglsteinersee
-Reintalersee (Kramsach)
-Krummsee (Kramsach)
-Reither Badesee (Reith im Alpbachtal)

Strandok: Münster, Kundl, Kramsach, Brixlegg

VÁROSOK-FALVAK

Alpbach
Alpbach, Ausztria egyik legszebb falva a völgy napsütéses oldalán fekszik és első osztályú kulináris élményeket, varázslatos alpesi hangulatot, valamint nagyszerű túraútvonalakat kínál a felüdülésre vágyóknak. Alpbach hangulatát és jellegét azok a barnára pácolt, 100 évnél idősebb faházak adják meg, amelyek száma 120-nál is több.

Rattenberg
"Egyutcás" városka. A városkép a XVII. Század óta gyakorlatilag semmit sem változott, ez Ausztria legzártabb műemlékegyüttese. Lakosai ma üvegcsiszolásból élnek. A Kisslinger Kristall-Glas üvegcsiszoló műhelyben hétfőtől péntekig meg is lehet nézni, hogyan készülnek a rattenbergi üvegtárgyak. Játszóteret Rattenbergben a P4 Ost parkolónál (pályaudvarnál) találunk.

TIPP
A hegyi felvonók, a fürdőtavak, a regionális buszok stb. ingyenesek az ALPBACHTAL SEENLAND CARD üdülési kártyának köszönhetően. (részletek)A kártya ingyenes, beszerezhető valamennyi szálláshelyen.Tartomány:Tirol
Település:Alpbach
Cím:6236 Alpbach
GPS: 47° 23′ 56.77825″, 11° 56′ 35.25259″
Honlap: http://www.alpbachtal.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó