» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Értékeld Te is:

A Brixleggből kiinduló völgy Ausztria egyik legszebb zuga. Több élménypark várja a gyerekeket.


A tiroli Alpbachtal Seenland üdülőrégió és 10 települése a jelentős ellentéteket felmutató Kitzbüheli-Alpok és Rofan-hegység között helyezkedik el.

Egyedülálló aktív és outdoor élmények várják a vendégeket az Alpbachtal tóvidék hegyi és vízi élményvilágában. A kerékpáros aréna 30 változatos útvonallal, a túra- és sétaövezet csaknem 900 kilométernyi túraúttal és 3 nyáron is működő hegyi felvonóval csábít kikapcsolódásra.

Alpbachtal régió települései: Alpbach, Kramsach, Reith im Alpbachtal, Branderberg, Breitenbach, Kundl, Radfeld, Münster, Rattenberg, Brixlegg.

HEGYI FELVONÓK - SKI JUWEL NYÁRON

A nyári hónapokban - május elejétől november elejéig - 4 nyári hegyi vasút közlekedik a Ski Juwel Alpbachtal Wildschönauban. A 6 személyes Wiedersbergerhornbahn Alpbachban, a 8 személyes Familien-Jet Reith im A.-ban, a 8 személyes Markbachjochbahn Niederauban és a Schatzbergbahn Auffachban.

Alpbachból a Wiedersbergerhorn felvonó szállítja a túrázókat csaknem 1900 méter magasra, ahol a Wiedersbergerhorn körül tett panorámatúra vagy a Lauserland élménypark kínálta családi kalandok közül válogathatnak a vendégek.  (részletek

Reith im Alpbachtalból a Reitherkogel felvonóval közelíthető meg a 2 kilométer hosszú, Juppi varázserdei körtúra.

Reitherkogelbahn (Reith im Alpbachtal). Hegyállomásnál "Juppi Zauberwald" (részletek)

Új Horn felvonó és kilátótorony a Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau síterepen. A Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau síterep 2022-ben ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját. Ebből az alkalomból – és hogy még nagyobb kényelmet nyújtson a vendégeinek – a régi ülőfelvonót lecserélték egy 6 személyes, védőburokkal és ülésfűtéssel felszerelt ülőfelvonóra. Az új Horn felvonót a 2022/2023-as téli szezon kezdetén helyezték üzembe. A csúcsra érve modern hegyállomás várja a síelőket a Top of Alpbachtal kilátótoronnyal.

Schatzberg Manóvilág és fun aréna Wildschönauban. A Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau síterepen található új Schatzberg Manóvilágban számtalan téli kaland várja a gyerekeket. A közvetlenül a Schatzberg felvonó középállomásánál található gyermekvilág tökéletesen alkalmas hely az olyan gyermekeknek, akik először próbálják ki a síelést. Az attrakciók között szerepel egy hógolyójátszótér, a nagy méretű iglu, egy sí-körhinta, egy fotófal és három mozgójárda. Az XL mozgójárdával, csákányos felvonóval és hullámpályával rendelkező fun aréna szintén az újdonságok közé tartozik.

Kramsachból induló Sonnwendjoch ülőfelvonóval a Rofan-hegység hódítható meg, ahol kihívásokkal teli hegycsúcstúrák és az idilli Zireiner See várja a kirándulókat. (részletek)

SZABADIDŐPARKOK

Lauserland (Alpbach) (részletek)

Juppi Zauberwald (Reith im Alpbachtal) (részletek)

Alpbachtaler Kinderpark (Reith im Alpbachtal) (részletek)

Erdei kötélpálya Kramsachban: A Kramsach kötélparkban két különböző túra várja a látogatókat: a mamut túra (kötélcsúszdával, függőhíddal, zárásként pedig egy ugrással 17 méteres magasságból) és a sas túra (6–12,5 méteres magasságban végzett gyakorlatokkal, 8 kötélcsúszda pályával, amelyek hossza 35 és 95 méter között váltakozik). 

"Alpbachtaler Lauser-Sauser" bobpálya

MÚZEUMOK

Museum Tiroler Bauernhöfe (Kramsach) (részletek)

Tiroler Bergbau- und Hüttenmuseum (Brixlegg)

Puppenmuseum (babamúzeum) állatsimogatóval és játszótérrel (Breitenbach)

Új kilátótoronnyal büszkélkedő rattenbergi Ágoston-rendi Múzeum.

KIRÁNDULÓHELYEK

Tiefenbachklamm (Brandenberg) (részletek)

Kaiserklamm (Brandenberg) (részletek)

Kundlerklamm (Kundl) (részletek)

Alpbacher Heimatkundeweg játszótérrel (Alpbach)

Berglsteinersee: 2 km hosszú élményút

FÜRDŐHELYEK

Fürdőtavak:

  • Naturbadesee (Breitenbach)
  • Berglsteinersee
  • Reintalersee (Kramsach)
  • Krummsee (Kramsach)
  • Reither Badesee (Reith im Alpbachtal)

Strandok: Münster, Kundl, Kramsach, Brixlegg

Reintalersee (Kramsach)

Herbststimmung am Reintalersee in Kramsach, Alpbachtal

Reintalersee (c) Österreich Werbung /Alpbachtal Tourismus

A Reintalersee Tirol egyik legmelegebb természetes fürdőtava, népszerű kirándulóhely is. 2022-ben a tó melletti út akadálymentessé válik, hogy a helyi üdülőterületet mindenki megismerhesse.

A kramsachi Reintalersee festői környezetben fekszik az Alpbachtal hegyei között. A 25 °C-os nyári hőmérsékletével a természetes fürdőtavak egyike Tirol legmelegebb tavainak. A tóparton végigvezető túraútvonalon a tó minden oldaláról és perspektívájából megismerhető a tó. Az ösvényt most akadálymentesítik, hogy a babakocsis családok és a mozgáskorlátozottak is élvezhessék.

Az útvonal nagy része a meglévő utak mentén halad majd. A Reintalersee-tó körüli hurok teljes hossza körülbelül 3,5 km. Ebből mintegy 1300 futó méternyi szakasz kerül rehabilitálásra. Az út teljes szélessége 1,20 és 1,80 méter között változik. A természet védelme érdekében az ösvény egyes szakaszai fából készült gyaloghidak formájában épülnek meg. A tó kifolyójának területén új hidat építenek a biztonságos átkelés érdekében. Az építési intézkedések részeként a part egyes szakaszait helyreállítják: a nem szükséges ösvényszakaszokat a helyszínen fellazított vegetációs hegekkel renaturalizálják és revitalizálják. A part menti területet őshonos növényekkel és fás szárú növényekkel erdősítik.

Az akadálymentesített út mellett további fejlesztéseket is létrehoznak. Az északi parton épül egy fürdőhely, akadálymentesített tófelhajtó rámpával. Öt akadálymentes pihenőhely épül. A nyugati parton három új híd, valamint egy akadálymentesített elemekkel ellátott mozgáspark építése terápiás mozgásegységeket biztosít majd a fogyatékkal élők számára. A mozgáspark a mozgáskorlátozott gyermekek számára is kínál majd néhány állomást - köztük egy akadálymentes kerekesszékes hintát, erőfejlesztő állomásokat és egy kerekesszékeseknek szánt körhintát.

TELEPÜLÉSEK

Alpbach

Alpbach, Ausztria egyik legszebb falva a völgy napsütéses oldalán fekszik és első osztályú kulináris élményeket, varázslatos alpesi hangulatot, valamint nagyszerű túraútvonalakat kínál a felüdülésre vágyóknak. Alpbach hangulatát és jellegét azok a barnára pácolt, 100 évnél idősebb faházak adják meg, amelyek száma 120-nál is több.

Itt tartják alpbachi fórumot, amelyet 1945 óta évente megrendezik. Célja, hogy az egész kontinenst érintő aktuális társadalmi és szociális kérdéseket vitassanak meg politikai, üzleti, tudományos és kulturális megközelítésben egyaránt.

Rattenberg

"Egyutcás" városka. A városkép a XVII. század óta gyakorlatilag semmit sem változott, ez Ausztria legzártabb műemlékegyüttese. Lakosai ma üvegcsiszolásból élnek. A Kisslinger Kristall-Glas üvegcsiszoló műhelyben hétfőtől péntekig meg is lehet nézni, hogyan készülnek a rattenbergi üvegtárgyak. (részletek)Tartomány:Tirol
Település:Alpbach
Cím:6236 Alpbach
GPS: 47° 23′ 56.77825″, 11° 56′ 35.25259″
Honlap: http://www.alpbachtal.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward