» Ausztria

» Ausztria » Burgenland


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Burgenland 7 kiemelt kerékpártúrával várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat.


Ausztria napsütötte tartománya tökéletes választás mindazok számára, akik a szabadidejükben szívesen kapcsolják össze a természetben eltöltött időt és az egészséges mozgást.

2500 kilométernyi tökéletes kerékpárút

Egy elektromos kerékpárral kényelmesen és könnyedén fedezhetjük fel a dimbes-dombos vidékeket is, a hegyikerékpáros ösvényeken adrenalinnal töltődhetünk fel, az országúti kerékpárunkkal tovább javíthatunk az időnkön, a családi kirándulás közben pedig végre egy kis időt tölthetünk szeretteinkkel – Burgenland egyedülállóan hosszú outdoor szezonjának köszönhetően semmi sem állhat a kerékpáros élmények útjába. Burgenland földrajzi és éghajlati adottságainak köszönhetően ideális feltételeket kínál a kerékpáros kirándulásokhoz. A tartomány északi részén található Pannon-síkságtól a közép- és dél-burgenlandi dombvidékekig összesen 2500 kilométernyi kerékpárút található. Valamennyi útvonal tökéletesen kitáblázott, túlnyomó részt aszfaltozott és csaknem tökéletes kerékpáros infrastruktúrával rendelkezik. A számtalan kölcsönzőnek, szervizállomásnak, kompra szállási lehetőségnek, térképanyagnak és az elmúlt évben bevezetett outdoor applikációnak (ingyenesen letölthető: apps.burgenland.info) köszönhetően tényleg gondtalan kerékpáros kirándulásban lehet részünk.

A legjobb kerékpárutak kínálatát folyamatosan optimalizálják és újabb útvonalakkal egészítik ki.

Öt csillag a fantasztikus kerékpáros élményekért

A 130 kilométer hosszú Fertő tavi kerékpárútnak (B10) köszönhetően Észak-Burgenlandban vezet Ausztria első ötcsillagos kerékpárútja (az ADFC, vagyis a Német Kerékpáros Klub értékelése alapján). Ausztria talán legismertebb tóparti kerékpárútja egyedülálló természeti élményeket kínál, köszönhetően annak, hogy jelentős részben a Fertő–Fertőzug Nemzeti Park mentén vezet. A kerékpárút emellett a különleges pihenőhelyeknek, a jól kiépített infrastruktúrának, a régió kínálta kulináris élményeknek és a vendégszerető házigazdáknak köszönheti népszerűségét.

A számtalan kompra szállási lehetőségnek köszönhetően az Ausztria egyetlen sztyepptava körül vezető kerékpárút tökéletes választás a gyermekes családoknak is. A különleges élmények közé tartozik az országhatárok átszelése is, amikor útközben kerékpárral léphetünk be, majd hagyhatjuk el Magyarországot. A teljes útvonal mintegy egyharmada ugyanis Magyarországon található. A kínálatot pedig olyan kedvelt, kapcsolódó útvonalak teszik teljessé, mint a Cseresznyevirág, a Lacken (szikes tavak) vagy a Fesztivál kerékpárút. Ez utóbbi az operettjeiről és az ünnepi játékokról híres Mörbischből indul és vezet a St. Margarethenben található kőfejtőig, majd tovább a tartományi fővárosba, Eisenstadtba, ahol érdekes Haydn-emlékhelyek várják a kultúra iránt érdeklődőket.

Dél-Burgenland, az e-bike paradicsom

Burgenland déli része földrajzi adottságaiból kifolyólag valamivel több kihívást tartogat a kerékpárosoknak. A 260 kilométer hosszú Paradies kerékpárút kulináris élményekben gazdag kirándulásra csábít: a többnapos kerékpártúra alkalmával ugyanis sorra fedezhetjük fel a különféle regionális ínyencségeket előállító Paradies manufaktúrákat. A kerékpárút ráadásul átfogó e-bike infrastruktúrával is rendelkezik. A tartomány déli részén található három natúrpark, valamint a Rába és a Lapincs folyók mentén található kerékpáros szálláshelyek e-bike kölcsönzést is kínálnak és természetesen a megfelelő töltőállomásokkal is rendelkeznek.

Hajtánytúra – vidám szórakozás az egész családnak

Közép-Burgenlandban nemcsak a sokak által ismert Rosalia kerékpárút (R32) várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat, hanem egy igazán különleges családi szórakozás is. A kékfrankos hazájaként is ismert régióban egy régi, a közlekedésből már kivont vasúti szakasznak köszönhetően vidám hajtánytúrán vehetnek részt a vállalkozó szellemű családok. A sajátos vasúti járművel tett kirándulás alkalmával a résztvevők Oberpullendorf és Lutzmannsburg környékét ismerhetik meg közelebbről.

Hét kiemelt kerékpártúra a napsütötte élményekért

Burgenlandben hét kiemelt kerékpártúra várja az aktív felüdülésre vágyókat. Az egynapos kirándulásra érkezőket kerékpárosbarát fogadók várják az útvonalak mentén mindenféle finomsággal.

Paradies kerékpárút. 260 km. A Paradies kerékpárút a Dél-Burgenlandban található 3 natúrpark, valamint a Rába és a Lapincs folyók mentén vezet, idilli pincesorok és impozáns várak érintésével. A dombok, amelyek a sík területet felváltják, elektromos kerékpárral könnyedén leküzdhetők.

B10 Fertő tavi kerékpárút. 135 km. Az ADFC (Német Kerékpáros Klub) által 5 csillagosra értékelt kerékpárút a Fertő tó körül vezet. A térség az UNESCO világörökségek közé tartozik és így „különleges értéket képvisel az egész emberiség számára”. Itt szinte kézzel foghatóvá válik a pannon életérzés.

EUROVELO 13 Vasfüggöny kerékpárút. 287,2 km (részben Magyarországon). Az Eurovelo kerékpárút 20 országot köt össze az egykori vasfüggöny térségéből. A burgenlandi szakaszok Kittsee-ben kezdődnek, Bécs és Pozsony közelében, majd követik a burgenlandi–magyar határt egészen az osztrák–szlovén határig. 

B20 Lacken kerékpárút a Fertő tó körüli szikes tavak mentén. 52 km. A Fertő tó szomszédságában található természetvédelmi területen kanyargó körtúra nedves rétek, legelők és szikes tavak mentén vezet. A nyári hónapokban több mint 300 madárfaj népesíti be a vidéket, amelyen fehér szamarakat és szürkemarhákat is megcsodálhatunk.

B12 Cseresznyevirág kerékpárút. 43 km. Ugyancsak a Fertő tó régióban található a B12-es kerékpárút, amely több ezer cseresznyefa között vezet. Áprilisban az egész régió fehér virágtengerbe borul, varázslatos látványt nyújtva a kirándulóknak. Kulináris szempontból a május és a június kínálkozik ideális időpontnak, amikor már megkóstolhatjuk az érett cseresznyéket. 

Fesztivál kerékpárút. 65 km. A tartomány kulturális kínálatába nyerhetünk bepillantást a Fesztivál kerékpárúton, amely az ünnepi játékairól ismert Mörbischt és St. Margarethent, valamint a tartományi fővárost, Eisenstadtot köti össze egymással. Tavi színpad, kőfejtő, Haydn lakóhelye és munkásságának helyszínei, valamint autentikus fogadók és különleges kulináris finomságok várják a kerékpárosokat. 

R32 Rosalia kerékpárút. 58 km. A Rosalia régió szelíd dombhátai között kanyargó kerékpárúton zavartalan nyugalomra lelhetünk. A több szintkülönbséget magában foglaló útvonal leküzdéséhez szükséges némi erőnlét. De a jutalom sem maradhat el: a híres wieseni epret közvetlenül a földekről szedhetjük le és kóstolhatjuk meg.  Tartomány:Burgenland
Település:Eisenstadt
GPS: 47° 50′ 46.932″, 16° 31′ 40.656″
Honlap: https://www.burgenland.info/de/aktivitaeten/sport/rad-bike.html

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward