» Olaszország

» Olaszország » Piemonte

Sacra di San Michele: A rózsa neve kolostora


Értékeld Te is:

A Torinó közelében fekvő középkori bencés apátság, a Sacra di San Michele meg ihlette Umberto Ecót A rózsa neve című sikerkönyv íróját.


Hátborzongatóan gyönyörű az apátság környezete az olasz Alpokban. A Sacra di San Michele nem véletlenül szolgált háttérül Umberto Eco "A rózsa nevében" című művében.

Az észak-olaszországi Susa-völgyben emelkedő csaknem ezer éves apátság szolgált mintául Umberto Eco számára világhírű regénye, A rózsa neve (1980) megírásakor. A könyv alapján hat évvel később játékfilm is készült.

Az eredetileg bencés, később a Rosmini-rendi szerzetesek kezelésébe került apátságot 983-ban alapították. Fontos állomáshelye az Európa északnyugati részéből az Alpokon át Jeruzsálembe vezető Via Francigena zarándokútnak. 1995 óta a Szent Mihály apátság Piemonte északolasz tartomány egyik hivatalos szimbóluma.

A 14. században egy bencés apátságban játszódó történet egy hatalmas tűzvésszel zárul, amelyben megsemmisül a kolostor ősi könyvek ezreivel teli titkos könyvtára. 

A 10. századi kolostor 2018 elején leégett. A kolostorban élő három rosminiánus szerzetes még időben elhagyta az épület. A tüzet egy rövidzárlat okozhatta, a tetőn ugyanis renoválás zajlott. Az oltást végző tűzoltók hatalmas károkról számoltak be annak ellenére, hogy történelmi vagy művészeti jelentőségű alkotásokat nem érintett a tűz.Tartomány:Piemonte
Település:Torino
Cím:Sant'Ambrogio di Torino
GPS: 45° 5′ 44.39004″, 7° 22′ 6.07224″
Honlap: http://www.sacradisanmichele.com/en/

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward