» Görögország

» Görögország » Epirusz


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Zagoria mesés tájainak és a számos folyó, patak és híd jelenlétének köszönhetően nagyon népszerű turisztikai célpont.


Zagoria régió a Píndosz-hegységben található. Ez a terület a hagyományos építészeti stílusának, az évszázados hagyományoknak, a mesés tájainak és a számos folyó, patak és híd jelenlétének köszönhetően nagyon népszerű turisztikai célpont.

A régió híres a hagyományos kőépítészetéről, amelyben az épületek falai, az utcák és a terek burkolatai kőből készülnek. Emellett a régióban számos természeti látványosság található, például a Vikosz-szurdok, amely a világ második legmélyebb szurdoka, valamint a Drakolimni tó és a Gamila hegy is.

A Zagoria régióban számos kis falu található, amelyek hagyományos kultúrájukról, szokásaikról és ételeikről ismertek. A legismertebb falvak közé tartoznak Papigo, Aristi, Monodendri és Kipi. Ezek a falvak ideálisak a természetet és a tradicionális életmódot kedvelő utazók számára.

Nemzeti park védi a festői Zagoria régiót, amelynek 46 települése máig őrzi a tradicionális faluképet. A hegyvidéki táj népszerű látnivalói az ívelt kőhidak, amelyekből mintegy hatvanat találunk a térségben. Mivel egészen 1975-ig nem voltak errefelé épített közutak, a településeket ezek a különböző formájú, méretű és stílusú gyalogos hidak kötötték össze.

Igazi kuriózum a 220 négyzetkilométeres Rodia-lápvidék az Amvrakikai-öböl északi részén, amely Görögország egyik legnagyobb természetvédelmi területe. A lagúnák, mocsarak, nádasok és erdők alkotta különleges élőhely sok ezer állat- és növényfaj békés otthona. Évente százezernél is több madár időzik a lápvidéken, köztük flamingók, pelikánok, kócsagok és számtalan egyéb madárfaj. Rodiát szervezett kirándulásokon, csónakokkal fedezhetik fel az ide látogatók, akik kis szerencsével még tengeri teknősökkel és delfinekkel is találkozhatnak.

LÁTNIVALÓK

Drakolimni (részletek)

Hidak. A 160 régi híd egyike a Klidonia-híd sokak szerint a legszebb.

Vikosz-szurdok. Európa Grand Canyonjaként is emlegetik.

Vikos Aoos Nemzeti Park

Voidomatis folyó. A Voidomatis Európa egyik legtisztább folyója. Görögország egyik legszebb természeti helyén halad át, a Vikos Aoos Nemzeti Parkban. A folyót számos kőhíd övezi, a leghíresebb a Kledonas-híd.

Papigo. A régió legszebb falva.Tartomány:Epirusz
Cím:Zagori
GPS: 39° 51′ 53.5545″, 20° 52′ 52.60919″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward