» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Kalkalpen Nemzeti Park területén található Ausztria legnagyobb egybefüggő erdősége. A nemzeti park alapterületének négy ötöde lucfenyővel, jegenyefenyővel és bükkfákkal borított.


A park mintegy 20 ezer hektáros területen fekszik, ennek egy ötezer hektáros része 2017-ben az öreg bükkfaerdőségei miatt került fel az UNESCO világörökségi listájára.

A nemzeti park területén egyébként 30 erdőtársulás található és 800 forrás fakad. Sok ritka növény- és állatfaj él a park területén: 80 fészkelő madárfaj és 1600 pillangófaj, a 30 emlősfaj közül meg kell említeni a hiúzt és a barna medvét.

Ezenkívül igazán lenyűgözőek még a mélyen a sziklába vájt szurdokok, a robajló vízesések és a csendes tavak.

A nemzeti park felfedezése nagyszerű családi programnak számít. A túrázás célpontjai lehetnek a kulináris finomságokkal csábító alpesi menedékházak, de vezetett túrákon is résztvehetünk, amelyeken egy erdész kíséretében élhetik át a kirándulók a nyári napfelkeltét vagy hallgathatják meg a szarvasbőgést ősszel.

Az itteni hegyek és erdők az egyetlen hiúzpopuláció élőhelyei az osztrák Alpokban. Az érdeklődők vezetett túrákon indulhatnak a félénk állatok birodalmába. A Hiúz-ösvény (Luchs-Trail), amely egy 11 szakaszból álló távolsági túraútvonal, szintén a különleges állatok nyomában vezet.

A hegyi kunyhók egész sorát érintő, 150 km hossz távolsági túraút (Kalkalpenweg) 11 napi szakaszra tagolható legkényelmesebben. A nemzeti park az ország legnagyobb védett erdeje, a túra valamennyi fontosabb pontját bejárja. A környéken számos veszélyeztetett állat- és növényfaj él, pl. hiúz, fehér hátú fakopáncs és a Boldogasszony papucsa nevű ritka liliomféle.

Aki szeretné elmélyíteni tudását a nemzeti parkról, annak feltétlenül útba kell ejtenie az Ennstalban található látogatói központot (Nationalpark-Besucherzentrum Ennstal), amely Reichraming és Großraming közötti fekvésével nagyszerű kiindulópontot jelent a Kalkalpen Nemzeti Park felfedezéséhez.Tartomány:Oberösterreich
Település:Reichraming
Cím:4462 Reichraming, Eisenstraße 75
GPS: 47° 48′ 9.76136″, 14° 22′ 7.22053″
Honlap: http://www.kalkalpen.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward