» Ausztria

» Ausztria » Salzburg

Nationalpark Hohe Tauern: Természeti látványosságok és kirándulástippek


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Hívogató alpesi legelők, impozáns saskeselyűk és szabadon élő mormoták jelzik a Hohe Tauern Nemzeti Park szívében a teljesen érintetlen környezetet.


Valószerűtlenül szép, és szinte érintetlen, védett alpesi tájak. Hegyóriások, völgyek és szurdokok, gleccserek, erdők és őserdők, vízesések, folyók, patakok. Páratlan lehetőség az alpesi természet megismerésére, élvezetére. 

Karintia, Salzburg és Tirol határán fekszik Közép-Európa legnagyobb nemzeti parkja. A fejedelmi hegycsúcsokkal, mint a Großglockner és a Großvenediger, az örök jég birodalmának számító gleccserekkel és az impozáns Krimml-vízesésekkel a Hohe Tauern Nemzeti Park igazán sokoldalú természeti csodának számít.

1800 négyzetkilométerével a Hohe Tauern Nemzeti Park Európa második legnagyobb nemzeti parkja. A látogatók itt a legszebb oldaláról ismerhetik meg az Alpok természeti környezetét. itt található Ausztria legmagasabb hegycsúcsa és legnagyobb gleccsere, emellett színes alpesi virágok borította rétek, impozáns sziklaalakzatok és bámulatos vízesések csábítanak élményteli túrázásra.

A nemzeti park belsejében a természet teljesen érintetlen maradt, míg a peremvidékekre az alpesi gazdaságokban megvalósuló környezettudatos gazdálkodás és a természetes életterek harmonikus egymás mellett élése a jellemző.

Ausztria legmagasabb hegye, a Großglockner 3798 méter magas. A lábánál található Ausztria legnagyobb gleccsere, a Pasterze. A Großglockner alpesi panorámaútnak köszönhetően a különleges és lenyűgöző hegyvidék könnyedén megközelíthető. A hegycsúcsra érve varázslatos kilátás tárul a vendégek elé, akik egy távcsővel felszerelkezve akár a bizarr sziklaformátumok között fel-feltűnő mormotákat és kőszáli kecskéket is megcsodálhatják.

A Hohe Tauern Nemzeti Park varázslatos világát számtalan túraútvonal hálózza be, amelyeket egyedül vagy képzett nemzeti parkőrökkel is bejárhatják a vendégek. Júliustól szeptemberig hétfőtől szombatig 25 túra áll a kirándulók rendelkezésére. A tematikus választék rendkívül sokszínű, a kínálat a "vadmegfigyeléstől", a "gleccserek keletkezésén" és "az alpesi gazdaságok mindennapjain" át egészen a "régi korok kereskedőinek nyomában" tett túrázásokig terjed. Ezenkívül meghatározott időpontokban öt speciális kirándulás is szerepel a programban, például éjszakázással egy hegyi tó partján természetfotósoknak vagy túra a szarvasbőgés megfigyeléséhez.

A túraútvonal-hálózat összesen 1200 kilométert tesz ki. Több mint 80 menedékház és alpesi kunyhó kínál ideális kiindulópontot a hosszabb kirándulásokhoz és a Tauern déli oldalára vezető túrázásokhoz, ahol 240 háromezres hegycsúcs kínál csodás hegyi panorámát.

A Hohe Tauern hegységben található egyébként a hegymászás bölcsője is. A 3251 méter magas Ankogel volt az első hóval borított alpesi hegycsúcs, amelyet megmásztak (1761-ben). Ma a hegymászás szerelmesei - ideális esetben hegyi vagy sítúravezetőkkel - számtalan útvonalon fedezhetik fel a Tauern csodás világát.

Nemzeti Park a Rauris-völgyben

A Rauris-völgy a Hohe Tauern területileg legnagyobb völgyei közé tartozik. Sok más területtel ellentétben nem csak a nyári hónapokban használják alpesi legelőnek, hanem évszázadok óta fontos lakóterület is. 1984 óta a két szélső völgy, a Hüttwinkel- és a Seidlwinkel-völgy nagy területei tartoznak a Hohe Tauern Nemzeti Parkhoz. A Rauris-völgyet körülvevő Nemzeti Park régióval együtt a különlegességek és természeti kincsek olyan sokszínűsége tárul elénk, hogy a Hohe Tauern Nemzeti Parkot külön "világként" emlegetik.

A Hohe Tauern Nemzeti Park még ma is sok olyan állatfajnak ad otthont, amelyek már majdnem kihaltak.

Kirándulási ötletek a Hohe Tauern Nemzeti parkban:

Nationalparkwelten Mittersill

Rossz idő esetén nagyszerű alternatívának számít a Mittersillben található multimédiás természeti múzeum, amelyet 2006-ban nyitottak meg. Már önmagában a természeti élmények kiállítótermekbe való költöztetése megér egy látogatást. A kiállítás területén 8 élményállomás segítségével ismerhetjük meg a Hohe Tauern élővilágát: bejárható mormotalak, 3D-s mozi, repülés a nemzeti park felett. Nyitva egész évben 9-18 óráig.

Wasserwunderwelt Krimml

Großglockner Hochalpenstraße

Wild und Freizeitpark Ferleiten

Aranymosás, Ragadozómadárbemutató, Rauris (részletek

Weißsee Gletscherwelt, Uttendorf

Bad Gastein, Bad Hofgastein (részletek)

Bogendorf StuhlfeldenTartomány:Salzburg
Település:Mittersill
Cím:5730 Mittersill, Gerlos-Straße 18
GPS: 47° 16′ 43.86202″, 12° 28′ 41.34475″
Honlap: http://www.hohetauern.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward