Ausztria
» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Saalfelden és Leogang Salzburg tartományban, Pinzgau közepén húzódó alpesi birodalom. Itt található a világ leggyorsabb Flying Fox kötélpályája. Saalfelden Leogang Európa I. számú bringás desztinációja, bringaparkja, downhill ösvényei, bringás infrastruktúrája híres.


Nyáron a kerekded vonalú, fűvel benőtt pinzgaui hegyek, a leogangi kőhegyek és a Kőtenger lenyűgöző masszívuma tárul a látogató elé. Saalfelden és Leogang környékén a bike-ozás, a kerékpározás és a gyaloglás, a hegyi túrázás és hegymászás, az úszás és a napozás a legkedveltebb időtöltések, ám a vakációs program számtalan más lehetőséget is rejt.

A lélegzetelállító szépségű hegyi tájakat gyalog bejárni kívánók több mint 400 km-nyi tökéletesen ápolt és bebiztosított túraútra találnak Saalfeldenben és Leogangban. Stressztől és tolongástól távol, idillikus hegyi legelőkön pihenhetnek meg és kiadós uzsonna mellett élvezhetik a feledhetetlen panorámát.

SAALFELDEN

Saalfelden a pinzgaui települések legnagyobbika. Kifejezetten városias légkörű hely, száznegyven üzletével a legnagyobb kínálatot biztosítja bevásárláshoz. Nyaranta itt rendezik meg a nemzetközi jazzfesztivált (International Jazz Festival Saalfelden), amely az elmúlt három évtizedben elsőrangú hírnévre tett szert a kortárs és a kísérleti jazz ismerői körében, és Salzburg tartomány legjelentősebb kulturális rendezvényeinek sorába emelkedett. Saalfelden környéke ugyanakkor elsőrangú terep túrázáshoz, sziklamászáshoz és terepfutáshoz.

LEOGANG

A több mint háromezres lakosú faluban, Leogangban nagy hagyományai vannak a bányászatnak.  A nyaralók túrázással és bringázással töltik idejük nagy részét. Családok is szívesen jönnek, egyik közkedvelt céljuk az Asitz hegy üdülőparadicsoma. Az egykori bányászfalu arról is híres, hogy a XX. század elején itt honosodott meg először a magashegyi turizmus. A mai túrázókat több mint 400 kilométernyi gondozott túraút várja, az Asitz hegyen az alpesi legelőkön és jópofa hüttéken kívül gyerekeknek kialakított tematikus túrautak is vannak.

FELVONÓ

Asitz Kabinenbahn

Völgyállomás: Leogang. Itt: Mini - BikePark 4-12 éves korig. Saalfelden Leogangban már a legfiatalabb korosztály is elsajátíthatja a helyes bringás technikát, például a kezdőknek létesített európai parkok legnagyobbikában, a völgyállomásnál található Riders Playground parkban, ahol felnőtt kezdők is jól érzik magukat.

Középállomás: Stöckalm

Bike Park Leogang (részletek)

Sinne-Erlebnispark. 25 az érszékszerveket megdolgoztató kalandállomás: mezítlábas út, fűszerkert, illatfa, "óriásnyelv", "hangterem" az erdő hangjaival stb. Ezenfelül vízivilág és játszótér is várja a gyerekeket. A park ingyenesen látogatható. A leogangi hegyi felvonó középállomásán található "Érzékek élményparkja" egy mezítlábas-ösvénnyel, fűszerkerttel, illatfával és egy hangszigettel kínál önfeledt és vidám kikapcsolódást a családoknak.

Az "Flying Fox XXL" drótkötélcsúszda Stöcklalmtól indul. Ez a világ leggyorsabb Flying Fox kötélpályája. 1.600 méteres hosszával, 143 méter magasban haladó röppályájával és az akár 140 km/h csúcssebességet is elérő száguldással élményekkel teli kalandot kínál.

Hegyállomás: Asitz csúcs (1872 m). Játszótér. A hegyállomástól túrautak indulnak. Asitz csúcsáról kb. 13 kilométeres út vezet Saalfelden felé. Sommerrodelbahn "Leo´s Kufengaudi" nyári bobpálya. 

Viteldíj: A második gyerek féláron utazhat, harmadik gyerektől ingyenes a viteldíj.(részletek)

Doppelsessellift/Kétüléses libegő

Völgyállomás: Saalfelden

Hegyállomás: Biberg. Itt nyári bobpálya.(részletek)

TÚRA

400 kilométernyi jelzett túraútvonal, valamint több mint 1000 kilométernyi kerékpárút és hegyikerékpáros ösvény kínál aktív kikapcsolódást, feledhetetlen élményeket.

Montanlehrpfad Schwarzleo- geológiai tanösvény, Leogang. A 4 km hosszú tanösvény a Bergbaumuseum Hütte-nél kezdődik, Schwarzleotalon át halad és a bányánál végződik.

Geschichte - Erlebnisweg/Történelmi-élményút, Saalfelden. 16 interaktív állomáson ismerkedhetnek meg a kirándulók Saalfelden múltjával. Jégkorszak, rómaikor, középkori pestisjárvány. Megismerhetik az alpesi gazdálkodást is. A gyerekek a síugrósánc állomáson kipróbálhatják a síugrás technikáját. Az élményút a Schloss Dorfheim mellett kezdődik.

Naturlehrpfad Steinalm, Saalfelden. 3,5 km hosszú erdei tanösvény a hegyek és legelők élővilágáról. Start: Saalfelden-Bürgerau. Steinalm 1.268 m: hütte, játszótér, állatsimogató.

Birnbachloch. A Birnbachloch a Leoganger Steinberge hegység egyik közkedvelt úticélja. A kiadós, de nem nehéz túra a Birnbach patak eredéhez, a Birnbachloch nevű természetvédelem alatt álló sziklabarlanghoz vezet, melynek belseje egy húsz méter széles „csarnokhoz” hasonlítható. A monda szerint hatalmas tó rejlik a hegy gyomrában, amely azonban örökre rejtve kell maradjon emberi tekintetek elől. Ugyancsak a monda szerint egyszer két fiatal fiú megpróbálta feltárni, mire egy hang szólalt meg a mélyből: „Gründst du mi, so schlünd i di“, vagyis „ha rám találsz, elnyellek”. Mind a mai napig nem tisztázott, van-e esély a földalatti tó létezésére. A túra kezdetben erdőben, majd réteken át és később sziklás terepen vezet. Az utat gondozzák, és bár alpesi jellege révén helyenként kissé nehezebb, mindenütt jól be van biztosítva. A legalább egy óra kell az 1291 méteres magasságban álló cél eléréséhez. Addigra megörülünk a sziklabarlangnál fakadó tiszta források vizének. A környék hegyeire nyíló kilátás pedig csodálatos. Ráadásul itt van Közép-Európa legalacsonyabban húzódó gleccsere, a Birnbachloch nyílásától pár száz méterre elnyúló Birnbach gleccser.

Saalfeldeni remetelak. A Bürgerau nevű parkolótól kellemes, félórás sétaút vezet egy a sziklafalba épített kis kápolnához és remetelakhoz. Már csak a Saalfeldeni-medencére nyíló csodálatos kilátás miatt is érdemes feljönni. Régen az itt lakó remete fontos feladata volt, hogy harangkongatással riassza a lakosságot, ha tüzet látott valahol a völgyben. Napjainkban is él fönn egy remete, alig egy-két éve, hogy némi keresés útján megtalálták az új jelöltet. Stan Vanuytrecht, a jelenlegi remete csuhát és hosszú szakállt visel, előszeretettel pipázgat a házikója előtt és mesél az életéről, a látogatók pedig szívesen fényképezkednek vele.

Családi kerékpártúrák. Saalfelden Leogangban többféle útvonal is van, ami kifejezetten ideális családi kiránduláshoz, mert nem túl hosszú, nem túl meredek és nem is túlságosan fárasztó. A bringások nem ösvényen,  hanem széles erdészeti úton haladnak, az úticélok pedig szép fekvésű hegyi legelők, melyeken a hütték kínálta finomságok mellett más érdekesség is akad a gyerekeknek, például állatsimogató, trampolin. Családi MTB-túra célpontja lehet például a 950 méter magasan fekvő Sinnlehenalm legelő. A Leogangból vezető úton 170 méteres a szintemelkedés, úgyhogy az útvonal kezdőknek is ideális. Fentről legendásan szép a kilátás a Leoganger Steinberge vonulataira. Napnyugtakor talán még szebb.

PROGRAMOK

Schaubergwerk/látványbánya, Leogang-Schwarzleotal (részletek)

Freiluft Gokartbahn (részletek)

Bienenwelt Saalfelden - Imkerei Höttl (Méhek világa). Méhészeti bemutató kedden és pénteken 10 órakor. Ingyenes.(5760 Saalfelden - Euring 17, www.bienenwelt-saalfelden.at)

Einsiedelei

FÜRDÉS

Erlebnisbad Sonnrain, Leogang. Strand óriási vízicsúszdával. Nyitva május-szeptember 9:00-20:00. Belépő: 4,80 euró/felnőtt és 2,30 euró/gyerek.

Obsmarkt Schwimmbad, Saalfelden,Obsmarktstraße 38a. Vízicsúszda, gyerekmedence, játszótér. Május-szeptember 9:00-18:00 (június-augusztus 19:00-ig). Belépő: 4,30 euró/felnőtt és 2,30 euró/gyerek.

Ritzensee, Saalfelden. A strandon játszótér. A tó vize nyáron a 27 fokot is eléri. Május-szeptember 9:00-19:00, június-augusztus 9:00-20:00. Belépő: 3,70 euró/felnőtt és 2 euró/gyerek. A tó körül kényelmes sétát tehetünk, akár babakocsival is. A körút 1,3 km.

Saalfelden Leogang Card vendégkártya

Aktív programok hegyen-völgyön, vezetett túrák, jazz és más rendezvények. Még jobban kivehetjük a részünket, Saalfelden Leogang izgalmas kínálatából, ha van Saalfelden Leogang Card vendégkártyánk, azzal ugyanis sokféle lehetőség ingyenes vagy engedményes! 2019. május 1. óta egész évre szól a Saalfelden Leogang szállásadói ajándékozta ingyenes vendégkártya. Tartomány:Salzburg
Település:Leogang
Cím:5771 Leogang
GPS: 47° 26′ 3.31296″, 12° 41′ 42.13032″
Honlap: http://www.leogang-saalfelden.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward