» Spanyolország

» Spanyolország » Andalúzia » Andalúzia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Costa de la Luz: álomstrandok az Atlanti-óceán partján. A "Fény partja" Spanyolország leghosszabb, legszebb és érintetlen homokos strandjaival büszkélkedhet.


Esténként a Costa de la Luz, a "Fény partja" széles strandjain a nap a saját műsorát mutatja be. Ezután aranyló fényben fürdeti a 200 kilométer hosszú déli atlanti-óceáni partvidék homokos strandjait.

A Conil de la Frontera tengerparti várostól északnyugatra fekvő homokos strandok különösen szépek. Számos öböl a meredek sziklákba simul, ami nemcsak szép látvány, hanem rendkívül praktikus is: a magas sziklák megvédik a strandolókat a kelet-nyugati szelektől. Különösen festői: a "Cala del Tío Juan Medina" öböl, amely a sziklákba épített falépcsőn keresztül érhető el.

Conil de la Frontera

A települést a Fehér Falu becenéven is szokás emlegetni, mivel tengerpartját kizárólag fehér házak koszorúzzák. Conil valóban elbűvölő városka, Spanyolország egyik legszebb tengerparti kis települése lenyűgöző fehér partja kilátással az Atlanti-óceánra. Cádiz csak félórányi autóútra található innen. 

Tarifa: Szörfparadicsom a Costa de la Luz-on

A Costa de la Luz egyik bájos települése Spanyolország legtisztább strandjaival vívott ki magának hírnevet. Nemcsak a fürdőzők, de a szörfösök számára is vonzók Tarifa partjai, a hullámlovagláshoz egész Európában aligha találjunk jobb helyet. Sokan azért jönnek éppen Tarifa városába nyaralni, mert innen indul a marokkói Tangerbe közlekedő kompjárat.

Tarifa partjainál találkozik a zord Atlanti-óceán és a nyugodt Földközi-tenger, valamint a szél- és kite-szörfözés. A Levante, a meleg és viharos szél a világ minden tájáról vonzza a fehérre meszelt tengerparti városba az adrenalinnal teli vízi sportok szerelmeseit.

A tengerparti sétányokon menő szörf- és sárkányhajó-boltok sorakoznak. Különösen a Playa Valdevaqueros kiterjedt homokos strandja népszerű a szörfösök körében. Tartomány:Andalúzia
Cím:Tarifa
GPS: 36° 0′ 51.55524″, -5° 36′ 16.01892″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward